Ingrediente:
450 g pișcoturi,
4 ouă,
50 - 100 ml coniac,
125 g zahăr pudră,
500 g brânză mascarpone,
100 ml frișcă lichidă,
150 ml cafea tare cu 1 lingură cu zahăr tos în ea,
1 lingură cu cacao,
50 ml lichior amaretto (opțional).
Mod de preparare:
1. Bateți gălbenușurile cu zahăr până obțineți o cremă.
2. Adăugați brânza mascarpone și frișca și amestecați energic.
3. Bateți albușurile spumă și adăugați-le în cremă. Amestecați ușor până se omogenizează.
4. Înmuiați pișcoturile în cafeaua amestecată cu coniac. Dacă nu vreți să aibă un gust prea alcoolizat la sfârșit, înlocuiți jumătate din coniac cu lichior amaretto. Nu țineți prea mult pișcotul - îl rotiți de 2-3 ori și îl puneți pe platou, formând baza. Dacă nu suportați alcoolul în prăjitură, înmuiați-le în lapte dulce.
5. Turnați jumătate de cremă, apoi puneți încă un rând de pișcoturi și din nou cremă.
6. Cerneți cacao deasupra.
7. Dați la rece pentru cel puțin 3 ore. Poate fi mai bună a doua zi sau după ce stă chiar 2-3 zile la frigider.
La servire, se mai poate pune un topping de caramel sau/și câteva fructe de pădure sau boabe din dulceață.
Poftă bună!
Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu