2 roșii mari curățate de semințe și coji
sau 5-6 roșii cherry, tocate cubulețe,
10 g de pătrunjel cu frunză lată proaspăt,
2 linguri de busuioc proaspăt tocat,
(sau o linguriță de busuioc uscat),
1 cățel de usturoi mare tocat, plus
4 - 6 căței de usturoi tăiați în jumătăți,
sare și piper proaspă măcinat,
12 felii crocante de pâine
(fiecare groasă de aproximativ 12 mm),
80 - 125 ml ulei de măsline.
Mod de preparare:
Puteți folosi o franzelă feliată sau luați o baghetă și o tăiați felii pe diagonală.
Gătirea rapidă la grătar cerută de această rețetă poate fi efectuată cu ușurință în ultimul minut, în cuptorul încins sau într-o tigaie-grătar așezată pe plită.
1. Pregătiți focul pentru un grătar pe flacăra directă.
Într-un bol mic, amestecați roșiile, pătrunjelul, busuiocul, usturoiul tocat, 1/2 de linguriță sare și 1/4 de linguriță piper. Lăsați bolul deoparte. Eu am folosit roșii cherry galbene, dar se pot face și cu cele de culoare roșie, așa cum e tradițional.
2. Așezați feliile de pâine pe grătar. Lăsați-le să se pătrundă, întorcându-le de două-trei ori, până când pâinea devine maro-aurie pe ambele părți (cam în 3 minute).
3. Scoateți-le de pe grătar și imediat frecați o față a fiecărei felii de pâine cu câte un cățel de usturoi tăiat, apăsând cățelul de usturoi pe suprafața pâinii. Aruncați ce a rămas din cățelul de usturoi la sfârșit.
4. Ungeți sau stropiți aceeași suprafață a feliei de pâine cu niște ulei de măsline, sau și mai bine, ulei de măsline aromat cu busuioc.
5. Puneți deasupra fiecărei felii de pâine o lingură din roșiile tocate cubulețe și așezați apoi feliile pe un platou.
Serviți la masă cât mai repede posibil. În caz contrar, pâinea se va înmuia treptat, și chiar dacă va avea un gust bun, efectul nu va fi același.
Poftă bună!
Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu