200 g bulgur,
2 ardei grași galbeni,
2 ardei grași roșii,
2 ardei grași verzi,
6 linguri ulei de măsline,
1 linguriță chimen măcinat,
2 linguri suc de lămâie,
4-5 fire de ceapă verde,
mentă (verde sau uscată),
pătrunjel verde (sau uscat),
sare, piper, chilli, boia, după gust.
Mod de preparare:
Se fierbe bulgurul în apă cu sare circa 20 de minute. Spre sfârșitul fierberii, se poate adăuga pătrunjelul verde tocat.
Se curăță și se taie cuburi ardeii grași și ceapa verde; se încinge uleiul în tigaie și se călesc toate legumele până devin moi și ușor sticloase. Se condimentează cu chimen, mentă, sare, boia, chilli și piper - după gust; la final, se adaugă sucul de lămâie.
Se amestecă bulgurul cu legumele și se lasă să se răcească.
Se lasă să se marineze 30 de minute.
Preparatul se păstrează la frigider. A doua zi e și mai bun.
Înainte de servire, se mai condimentează o dată dacă e necesar. Se servește rece, simplu, ca fel principal de mâncare.
Poftă bună!
Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu