1 pește de 1.5 - 2 kg sau
1 pungă de fileuri congelate;
Pentru marinată:
oțet, ulei, sare, piper, 2 foi de dafin, tarhon uscat.
Pentru sosul de muștar:
2 căței de usturoi, 2 lingurițe de muștar, ulei.
Mod de preparare:
Peștele se curăță, se taie capul și coada și se desface în două în lungime. Se curăță apoi de piele, se scoate șira spinării, având grijă să nu rămână niciun os.
Se pune carnea astfel pregătită într-un castron cu puțin oțet, ulei, tarhon uscat, frunze de dafin, piper, sare. Se lasă la marinat 2-3 ore.
Se scurge fileul de marinată și se usucă prin tamponare cu un șervet uscat. Se tăvălesc bucățile de pește prin făină, ou bătut și pesmet și se prăjesc în ulei, într-o tigaie antiaderentă.
Se servesc fierbinți, stropite cu sos de muștar (sau sos de usturoi). Se garnisesc cu felii de lămâie și pătrunjel verde tocat.
SOS DE MUȘTAR
Rețeta pentru sosul de usturoi o puteți găsi aici:
SOS DE USTUROI
La servire, putem asocia o garnitură din orez cu linte și o salată de avocadă cu roșii cherry.
Poftă bună!
Max's concept.
© Copyright 2018 MAX'S CONCEPT
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu