joi, 3 ianuarie 2019

SOS DE USTUROI RECE


Ingrediente:

2 gălbenușuri,
40 ml ulei,
3-4 căței de usturoi,
boia de ardei dulce,
zeamă de lămâie,
sare.

Mod de preparare:

Usturoiul se curăță, se spală și se pisează într-o piuliță de lemn. Se adaugă gălbenușurile, boiaua de ardei dulce (sau iute dacă vrem să fie picant) și sarea. Se toarnă uleiul picătură cu picătură, alternativ cu zeama de lămâie. Totul se freacă bine până devine ca o pastă. Putem folosi un mixer vertical pentru a obține un sos mai fin și mai pufos.



Sosul se folosește la diferite preparate, în special la cele din pește.





Variantă de înlocuire: sos de muștar - rețeta o găsiți aici:
SOS DE MUȘTAR

Poftă bună!

Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT

Niciun comentariu: