sâmbătă, 4 august 2018

SOMON FRIPT CU GARNITURĂ DE CARTOFI NATUR


Ingrediente:

250 g file de somon sălbatic,
2-3 fire de ceapă verde sau 1 ceapă mică,
câteva fire de pătrunjel verde,
3 linguri de ulei de floarea soarelui sau măsline.

Mod de preparare:

Se marinează fileul de pește (decongelat) în 2 linguri de ulei, la care se adaugă ceapa tăiată mărunt și pătrunjelul verde tocat. Se ține la frigider o oră.



Se curăță fileul, urmând ca ceapa și pătrunjelul să fie folosite la garnitura pe care o vom pregăti separat (care poate fi din piure de cartofi, cu sau fără mazăre, cartofi natur sau orez).



Se încinge grătarul și punem fileul, după ce îl ungem cu restul de ulei, și îl lăsăm la rumenit pentru aproximativ 10 minute pe fiecare parte. Dacă mai e necesar, îl mai întoarcem de pe o parte pe alta cu o spatulă, având grijă să nu îl rupem și, dacă vedem că devine prea uscat și fumegă, îl mai ungem cu puțin ulei. 



Dacă nu avem un grătar bun (eu am folosit unul din ceramică, neaderent), putem trage fileul într-o tigaie antiaderentă și procedăm la fel.

Se servește imediat, lângă garnitura aleasă, felii de lămâie și măsline.



Putem înlocui cartofii cu legume sotate.


Poftă bună!

Max's concept.
© Copyright 2018 MAX'S CONCEPT


Niciun comentariu: