vineri, 8 decembrie 2017

SPANAC PRĂJIT RAPID CU PARMEZAN


Ingrediente:
(pentru 2 porţii)

2 linguri ulei de măsline,
20 g unt,
1 legătură de spanac (250 g) sau
2 cutii de baby spanac ambalat (a câte 100 g fiecare),
4 căţei de usturoi tocaţi,
sare, 
piper alb măcinat,
2 linguri de parmezan ras.

Mod de preparare:

Această combinaţie poate fi o gustare rapidă sau poate constitui o garnitură excelentă alături de un fel principal, format din legume la grătar sau dintr-o supă-cremă săţioasă. Un strop de parmezan proaspăt, ras, completează aromele legumelor şi le dă savoare.



Într-un wok sau o tigaie, la foc mediu spre mare, încălzim uleiul de măsline, în timp ce înclinăm tigaia dintr-o parte în alta pentru ca uleiul să acopere atât fundul tigăii, cât şi lateralele acesteia, apoi punem cubul de unt să se topească.

Când uleiul s-a încins, punem spanacul (direct din sita în care l-am spălat), agităm şi amestecăm rapid timp de un minut. Spanacul se va înmuia vizibil şi îşi va lăsa puţină apă. Acoperim până când se înmoaie bine, cam încă 1 - 2 minute. Adăugăm usturoiul şi mai lăsăm pe foc 1 minut. 



Scoatem capacul şi asezonăm, după gust, cu sare şi piper.
Îl mai lăsăm 1 minut pe foc fără capac pus, astfel încât excesul de lichid să se evapore, apoi luăm vasul de pe foc.

Presărăm parmezan deasupra  şi amestecăm, apoi acoperim cu capac, pentru ca parmezanul să se topească la căldura formată.




Se serveşte imediat!

Sfat: Dacă îl facem într-o tigaie mai mare, putem sparge două ouă direct lângă spanac și astfel se vor îmbiba mai bine aromele.



O altă idee e să-l asociem lângă fenicul înăbuşit. Puteţi găsi reţeta dând click aici:
FENICUL ÎNĂBUŞIT.



Poftă bună!

Niciun comentariu: