(pentru 2 porţii)
2 linguri ulei de măsline,
20 g unt,
20 g unt,
1 legătură de spanac (250 g) sau
2 cutii de baby spanac ambalat (a câte 100 g fiecare),
4 căţei de usturoi tocaţi,
sare,
piper alb măcinat,
2 linguri de parmezan ras.
Mod de preparare:
Această combinaţie poate fi o gustare rapidă sau poate constitui o garnitură excelentă alături de un fel principal, format din legume la grătar sau dintr-o supă-cremă săţioasă. Un strop de parmezan proaspăt, ras, completează aromele legumelor şi le dă savoare.
Într-un wok sau o tigaie, la foc mediu spre mare, încălzim uleiul de măsline, în timp ce înclinăm tigaia dintr-o parte în alta pentru ca uleiul să acopere atât fundul tigăii, cât şi lateralele acesteia, apoi punem cubul de unt să se topească.
Când uleiul s-a încins, punem spanacul (direct din sita în care l-am spălat), agităm şi amestecăm rapid timp de un minut. Spanacul se va înmuia vizibil şi îşi va lăsa puţină apă. Acoperim până când se înmoaie bine, cam încă 1 - 2 minute. Adăugăm usturoiul şi mai lăsăm pe foc 1 minut.
Scoatem capacul şi asezonăm, după gust, cu sare şi piper.
Îl mai lăsăm 1 minut pe foc fără capac pus, astfel încât excesul de lichid să se evapore, apoi luăm vasul de pe foc.
Se serveşte imediat!
Sfat: Dacă îl facem într-o tigaie mai mare, putem sparge două ouă direct lângă spanac și astfel se vor îmbiba mai bine aromele.
O altă idee e să-l asociem lângă fenicul înăbuşit. Puteţi găsi reţeta dând click aici:
FENICUL ÎNĂBUŞIT.
Poftă bună!
Max's concept.
© Copyright 2017 MAX'S CONCEPT
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu