(pentru 4 porţii)
2 bulbi de fenicul,
60 g unt,
2 linguri de ulei de măsline,
2 linguri de ulei de măsline,
zeama de la 1/2 de lămâie,
250 ml supă de legume,
(sau apă cu un cub concentrat de legume),
1 lingură pătrunjel tocat (cu frunza plată),
frunze de ţelină,
frunze de ţelină,
sare,
piper alb măcinat.
Mod de preparare:
Curăţăm părţile maronii ale bulbilor de fenicul. Înlăturăm tulpinile tari şi frunzele. Tăiem bulbii pe lungime în sferturi.
Într-o tigaie mare, la foc mic, încălzim uleiul şi punem untul la topit. Punem feniculul într-un singur strat şi sotăm până când devine auriu pe toate părţile (cam 8 - 10 minute).
Adăugăm zeama de lămâie, apoi 1/2 cană de supă caldă. Cu ajutorul unei linguri, stropim bucăţile de fenicul cu zeama din tigaie pentru a combina aromele.
Reducem focul la mic, acoperim parţial tigaia cu un capac şi fierbem până când bucăţile se înmoaie, dar fără să se sfărâme, cam 25 - 30 de minute. În timpul gătitului, întoarcem feniculul din când în când şi turnăm restul de supă, câte 2 linguri odată, când e necesar. Adăugăm frunzele de pătrunjel şi ţelină tocate. La sfârşit, sosul ar trebui să aibă o textură vâscoasă.
Se serveşte cât mai fierbinte.
SPANAC PRĂJIT RAPID CU PARMEZAN
Feniculul poate fi preparat şi sub formă de pane. Această variantă o puteţi găsi pe blog aici:
FENICUL PANE
Poftă bună!
Max's concept.
© Copyright 2017 MAX'S CONCEPT
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu