sâmbătă, 9 decembrie 2017

SALATĂ DE ARDEI COPŢI CU USTUROI


Ingrediente:

1 kg ardei capia sau ardei graşi,
3 căţei de usturoi tocaţi,
1 linguriţă chimen măcinat,
1 - 2 linguri ulei de măsline extravirgin,
1/2 linguriţă de sare,
1/4 linguriţă praf de chilli,
2 linguri de busuioc verde tocat,
sau/şi 2 linguri de pătrunjel proaspăt, tocat,
1 roşie (opţional).

Mod de preparare:

După ce am spălat ardeii, îi coacem în mod obişnuit pe o tablă încinsă, învârtindu-i pe toate părţile, şi îi scoatem 
într-un vas cu capac, presărându-i cu puţină sare şi acoperindu-i imediat, pentru a se curăţa ulterior mai uşor de coajă.

Când am terminat, curăţăm cojile la toţi ardeii şi îi punem într-un bol. Luăm pe rând fiecare ardei şi îl despicăm, îl curăţăm de sâmburi şi cotoare şi îi tăiem fâşii, apoi punem fâşiile în alt bol. 



Adăugăm căţeii de usturoi tocaţi, chimenul, chilli, uleiul de măsline, sarea şi zeama de lămâie şi amestecăm. La sfârşit adăugăm busuiocul sau/şi pătrunjelul tocat şi lăsăm să stea la frigider cel puţin 30 de minute pentru a se îmbina aromele.




Opţional, putem adăuga la salată şi o roşie curăţată de pieliţe şi seminţe, apoi tocată mărunt. 



Această salată se poate servi alături de alte preparate, ca orice altă salată sau murături. Este foarte bună lângă salata de vinete, dar nu numai.


 Poftă bună !
Trimiteți un comentariu