joi, 16 noiembrie 2017

PASTĂ DE AVOCADO CU BABY SPANAC


Ingrediente:

1 cutie de baby spanac,
2 bucăţi avocado bine copt,
2 căţei de usturoi
sau 1 linguriţă de usturoi granule, 
1 linguriţă de sare
2-3 linguriţe de ulei de măsline extravirgin,
1 lingură smântână groasă,
2-3 linguri lapte,
zeama de la 1/2 de lămâie,
1 vârf de linguriţă piper măcinat.

Mod de preparare:

Într-o oală potrivită, înfierbântăm apa. Punem spanacul spălat şi îl dăm într-un clocot, apoi îl strecurăm. Spanacul doar se opăreşte, nu se fierbe mai mult.


Punem în blender miezul de la 2 avocado coapte, decojite, spanacul opărit şi celelalte ingrediente.




Lapte punem atât cât dorim ca să-l facă mai fluid, dar nu prea tare, să nu devină prea zemos.

Această pastă se pune pe farfurie şi se poate servi imediat.

Lângă ea putem servi şi ouă fierte. Putem adăuga şi câteva măsline verzi. De asemenea, o putem servi şi sub formă de tartine, pe felii de pâine prăjită.

Notă: Acesta este un mod mai sănătos de a găti spanacul. Avocado nu se prelucrează termic pentru că nu mai e bun, devine amar.




Poftă bună!

Niciun comentariu: