duminică, 19 noiembrie 2017

TĂIEŢEI CU LAPTE


Ingrediente:

1 litru de lapte dulce,
60 g tăieţei de casă sau din comerţ,
50 g zahăr vanilat.

Mod de preparare:

Tăieţeii făcuţi în casă trebuie tăiaţi cât mai subţiri, ca pentru supă. 

Dacă folosim tăieţei din comerţ procedăm astfel:
tăieţeii din comerţ se fierb în apă cu puţină sare până când se înmoaie (cam10 minute), se deşartă în sită şi se limpezesc cu un jet de apă rece.
Se încălzeşte laptele şi se adaugă tăieţeii. Se fierb împreună 5 minute, apoi spre sfârşit se adaugă zahărul şi aromele dorite. Se acoperă şi se lasă 5-10 minute să se liniştească. 
Se distribuie în compotiere sau căni pentru supă.




Preparatul se poate servi atât cald, cât şi rece. Pe măsură ce se răceşte, el se mai îngroaşă. 

Dacă folosim tăieţei de casă, se procedează astfel: când laptele clocoteşte, se pun tăieţeii în formă de ploaie, amestecând cu lingura ca să nu se lipească unii de alţii. Tăieţeii se lasă să fiarbă la foc mic cam 10 minute (atenţie: vasul nu se pune direct pe foc, ca să nu se pârlească laptele). Înainte de a lua cratiţa de pe foc, se pune zahăr după gust şi puţin zahăr vanilat, dar aveţi grijă să nu fie prea dulci. 

Cine doreşte poate presăra şi puţină scorţişoară măcinată.

Varianta cu fidea o puteți găsi aici:
FIDEA CU LAPTE


Poftă bună!