luni, 28 noiembrie 2016

VARZĂ ROŞIE CU MERE


Ingrediente:

1 kg de varză roşie spălată, curăţată şi tăiată fideluţă
500 g mere spălate, curăţate de coajă şi tăiate în felii
1 lingură cu vârf de zahăr tos
1 lingură ceapă tocată mărunt
3 linguri de ulei
1/2 linguriţă chimen pisat
1 lingură de oţet de mere sau zeama de la 1/2 de lămâie
sare. 

Mod de preparare: 


În uleiul fierbinte se înăbuşă ceapa (adică după ce am lăsat-o câteva secunde să o ia uleiul, punem şi 2-3 linguri de apă, evitând prăjirea efectivă).

Se adaugă varza tăiată, sărată şi stoarsă bine.
Apoi se adaugă zeama de lămâie (oţetul de mere), zahărul, merele, chimenul şi eventual puţină apă caldă.


Cratiţa se acoperă cu un capac şi se pune la foc încet, amestecând uşor, din când în când. La fel de bine, se poate pune la cuptor, dar timpul de fierbere va fi mai mare.

La sfârşit o mai potrivim de sare.
Se poate servi simplă sau cu smântână dulce adăugată în farfurie.
 

Poftă mare ! 
Trimiteți un comentariu