luni, 28 noiembrie 2016

OCHIURI ITALIENEŞTI


Ingrediente:

3 ouă,
100 g smântână dulce,
1 lingură pesmet,
mozarella rasă (sau caşcaval ras),
parmezan ras,
ulei (sau unt) pentru uns, 
sare,
piper (foarte puţin; poate fi omis).

Mod de preparare:

Se unge vasul de cuptor cu puţin unt sau ulei. 



Se pune mai întâi smântâna, omogenizată înainte ca să fie mai cremoasă. 



Peste smântână presărăm pesmetul. 




Spargem ouăle peste pesmet şi mai punem puţină smântână printre ouă ca să le delimităm. Presărăm sare (eventual şi un vârf de cuţit de piper). 



Peste ele presărăm mozarella rasă.



La sfârşit, presărăm parmezanul ras. 


Le punem la cuptor şi le lăsăm până vedem că s-au coagulat la suprafaţă şi încep să prindă o culoare mai închisă (cam 10 minute).



Le putem servi, alături de o salată sau murături. Eu le-am mâncat cu gogonelele casei.





Poftă bună !

Niciun comentariu: