miercuri, 23 noiembrie 2016

TORT TIRAMISU


Ingrediente:


250 g cremă mascarpone,
50 g zahăr pudră,
150 ml cafea tare, rece,
500 ml frişcă lichidă, dulce,
4 linguri lichior de cafea,
250 g pişcoturi,
50 g ciocolată amăruie rasă,
2 linguri cacao,
fructe la alegere pentru servit.





Mod de preparare:


Ungeţi cu puţin ulei o formă în care montaţi tiramisu (poate fi şi de chec) şi o tapetaţi cu o foaie de nylon.
Cu o spatulă frecaţi crema mascarpone împreună cu zahărul pudră, cernut în prealabil. Adăugaţi 2 linguri de cafea şi amestecaţi bine.

Bateţi frişca cu 2 linguri de lichior. Când începe să se îngroaşe, o amestecaţi cu crema mascarpone.



În vasul în care montăm tiramisu, începem să punem pişcoturile înmuiate în cafeaua rămasă amestecată cu lichiorul (le trecem repede prin lichid pe ambele părți). 
După ce am terminat un strat, punem 1/3 din cremă, apoi continuăm cu pişcoturile şi tot aşa, până când ultimul strat e de cremă. 

Notă: În loc de lichior de cafea putem folosi şi amaretto.

În principiu, ne ies 3 - 4 straturi (depinde însă de mărimea şi forma vasului).







Notă: Dacă la sfârşit ne mai rămâne cafea şi lichior, le turnăm peste pişcoturi.

Presărăm cacao cernută. Acoperim prăjitura şi o băgăm la frigider pentru minim 4 ore.

Cu ajutorul nylonului, răsturnaţi cu grijă prăjitura pe un platou mare, presăraţi din nou cacao cernută și deasupra ciocolata rasă.



Tăiaţi felii şi serviţi cu fructe proaspete alături. Se pot folosi și fructe din compot.


Peste ciocolata rasă se poate adăuga un strat de fructe de pădure, banane sau alte fructe moi şi aromate.


Tiramisu cu zmeură proaspătă:

Tiramisu cu fructe de pădure din compot:





Poftă bună !
Trimiteți un comentariu