sâmbătă, 12 noiembrie 2016

FENICUL PANE


Ingrediente:

2-3 bulbi de fenicul tânăr, cu verdeaţă, 
2 ouă, 
un praf de sare, 
1 lingură de chimen, 
100 g făină albă, 
150 g pesmet, 
20 g unt (opţional), 
100 ml ulei de floarea soarelui.Mod de preparare:

Se spală bine feniculul, se taie verdeaţa de pe ramuri şi capătul tare cu moţ şi se pune la fiert în apă, cu puţină sare si o lingură de chimen, pentru 25-30 de minute. Se scoate feniculul şi se lasă la răcit.

Se pregătesc vasele pentru pane - pe o farfurie întinsă punem făina, apoi într-o farfurie batem ouăle cu un praf de sare şi o lingură de ulei, apoi în altă farfurie punem pesmetul.

Tăiem bulbii de fenicul în felii de 1-2 cm pe partea transversală (sau longitudinală, în funcţie de forma bulbului), având grijă să nu se împrăştie foile.Între timp, se pune tigaia cu ulei pentru prăjit la încins. Se trece fiecare felie de fenicul prin făină, apoi prin ouă şi la sfârşit prin pesmet, având grijă să întoarcem felia pe ambele părţi, apoi o punem în tigaie să se rumenească frumos. 
Se întoarce când a început să aibă o culoare galben închis. Când e gata, se scoate cu o spumieră într-un vas cu capac.Putem pune un mic cubuleţ de unt peste bucata de fenicul şi acoperim imediat vasul, pentru ca untul să se topească la căldura degajată şi să pătrundă în fenicul. Untul le va înfrăgezi şi le va spori savoarea. (Le putem lăsa şi fără unt dacă avem restricţii la grăsime.)Continuăm cu celelalte bucăţi, până finalizăm totul.

La sfârşit, presărăm peste ele verdeaţa de la fenicul, spălată şi tocată mărunt.Se poate servi imediat cu parmezan sau caşcaval ras deasupra, dar e foarte bun şi simplu, cald sau rece.

Eu l-am servit alături de humus si măsline verzi.Poftă mare !

Niciun comentariu: