duminică, 20 noiembrie 2016

BUDINCĂ DE CARTOFI


Ingrediente:

500 g cartofi,
2 ouă,
50 g unt,
150 ml lapte dulce,
150 ml smântână dulce,
2 linguri de făină,
1 praf de sare,
50 g caşcaval,
pesmet.

Mod de preparare:

Se fierb cartofii, decojiţi şi spălaţi în prealabil, în apă curată la care s-a adăugat un praf de sare. Se pot fierbe și în coajă.



Se încearcă cu o furculiţă pentru a vedea dacă sunt fierți. Când furculița intră uşor în ei, înseamnă că sunt gata. Se strecoară și se aruncă apa, apoi se lasă să se răcească puțin, dar nu de tot, pentru că reci devin cleioși.

Se unge vasul pentru cuptor cu jumătate din cantitatea de unt specificată. Se taie cartofii rondele, la grosimea de aproximativ 1 cm.

Se așează primul strat de cartofi, se presară puţină sare şi piper, se pune din untul rămas, tăiat cubuleţe, apoi se presară caşcavalul ras, după care adăugăm următorul strat de cartofi.



Se bat bine 2 ouă întregi cu un praf de sare.

Într-un bol separat, se freacă făina cu laptele rece până nu mai sunt cocoloaşe, apoi se adaugă smântâna peste ele şi se bate uşor cu telul pentru omogenizare. Se toarnă această compoziţie peste ouăle bătute şi se amestecă bine, apoi se toarnă totul, în mod uniform, peste cartofi. Se presară deasupra puţin pesmet şi se pune vasul la cuptorul încălzit în prealabil pentru aproximativ 15-20 de minute, la foc mediu. Când s-a format o crustă la suprafață, înseamnă că e gata.



Se distribuie în farfurii și se servește caldă, alături de salate diverse sau murături.


Poftă bună !

Max's concept.
© Copyright 2016 MAX'S CONCEPT

Niciun comentariu: