duminică, 20 noiembrie 2016

BUDINCĂ DE CARTOFI


Ingrediente:

500 g cartofi
2 ouă
50 g unt
150 ml lapte dulce
150 ml smântână dulce
2 linguri de făină
1 praf de sare
50 g caşcaval
pesmet.

Mod de preparare:

Se fierb cartofii, decojiţi şi spălaţi în prealabil, în apă curată la care am adaugat un praf de sare. Unele persoane preferă să-i fiarbă în coajă, însă eu îi prefer curăţaţi, pentru a fi sigură că am înlăturat şi părţile stricate care nu se văd iniţial.



Încercăm cu o furculiţă şi, când intră uşor în ei, înseamnă ca sunt fierţi. Îi strecurăm de apă şi îi lăsăm să se răcească puţin.

Ungem vasul pe care îl vom pune la cuptor cu jumătate din unt. Tăiem cartofii rondele la grosime de aproximativ 1 cm.

Aşezăm primul strat de cartofi, presărăm puţină sare şi piper, punem untul rămas tăiat cubuleţe şi presărăm caşcavalul ras, după care adăugăm următorul strat de cartofi.



Batem 2 ouă întregi cu un praf de sare.

Într-un bol separat, frecăm făina cu laptele rece până nu mai sunt cocoloaşe, apoi adăugăm smântâna peste ele şi batem uşor cu telul până se omogenizează bine. Turnăm această compoziţie peste ouăle batute şi amestecăm bine, apoi o turnăm uniform peste cartofi. Presărăm deasupra puţin pesmet şi punem vasul la cuptorul încălzit în prealabil pentru aproximativ 15-20 de minute, la foc mediu, până vedem că budinca a prins o crustă.



Se serverşte caldă, alături de salate diverse sau murături.


Poftă bună !
Trimiteți un comentariu