marți, 29 noiembrie 2016

BULZ



Ingrediente:

100 g mălai grişat,
550 ml apă,
1 linguriţă rasă de sare,
1 lingură cu ulei,
100 g brînză de burduf,
opţional: parmezan ras, boia dulce.

Mod de preparare:
Se încălzeşte apa împreună cu sarea şi puţin ulei şi, când începe să clocotească, se toarnă mălaiul în ploaie, amestecând încontinuu. Se amestecă în continuare până se îngroaşă bine şi nu mai sunt cocoloaşe, apoi se lasă să mai fiarbă 10 minute cu capacul pus, la foc mic, după care se amestecă din nou şi se stinge focul. Se scoate mămăliga pe o farfurie curată.


Se unge un vas pentru cuptor cu puţin ulei.

Când mămăliga s-a răcit, se împarte în două şi apoi, la mijlocul fiecărei părţi, se pune brânză de burduf puţin frământată înainte, se acoperă cu mămăliga şi i se dă o formă rotundă sau lunguiaţă (să iasă ca un bulgăre de mămăligă cu miez de brânză).



Se pune unul lângă altul în vas, se presară cu parmezan ras şi se pun la cuptor, lăsându-le până au un aspect uşor de rumenit. 


După ce le scoatem din cuptor, le împărţim în farfurii şi, dacă ne place gustul, putem să presărăm puţină boia dulce peste ele. 



Se servesc simplu sau cu murături alături. 





Poftă bună !

Niciun comentariu: