joi, 1 decembrie 2016

CAŞCAVAL PANE



Ingrediente:

200 g caşcaval,
2 ouă,
100 ml lapte dulce,
4 linguri de făină,
4 linguri de pesmet,
ulei pentru prăjit (sau unt),
sare, piper,
parmezan ras - opţional.



Mod de preparare:


Tăiem caşcavalul în felii de aproximativ 1/2 cm. 

Pregătim bolurile pentru pane: batem ouăle cu un praf de sare şi puţin piper, punem făina pe un platou şi pesmetul pe altul. Punem tigaia cu ulei la încins.

Trecem fiecare felie de caşcaval prin lapte, unde o lăsăm cam 1 minut ca să se hidrateze, apoi prin făină albă, ouăle bătute şi la final prin pesmet.











Punem câte o felie să se rumenească în tigaie, câte 1 minut pe fiecare parte, apoi o scoatem cu o paletă într-un vas termorezistent sau direct în farfuria în care o servim.




O putem presăra cu puţin parmezan ras.




Se serveşte imediat, caldă sau chiar fierbinte, cu salate sau murături alături.



Poftă bună !

Niciun comentariu: