joi, 1 decembrie 2016

CASCAVAL PANE



Ingrediente:

200 g caşcaval,
2 ouă,
100 ml lapte dulce,
4 linguri de făină,
4 linguri de pesmet,
ulei pentru prăjit (sau unt),
sare, piper,
parmezan ras - opţional.



Mod de preparare:

Pentru realizarea acestui preparat avem nevoie de un cașcaval de o consistență mai tare. Sortimentele de acest gen sunt: cașcaval Dobrogea, cașcaval Penteleu. Sortimentele de cașcaval cu pasta mai moale sunt bune pentru sandvișuri: cașcaval Dalia, cașcaval Rucăr.

Pentru început, se taie caşcavalul în felii de aproximativ 1/2 cm. 

Se pregătesc bolurile pentru pane: se bat ouăle cu un praf de sare şi puţin piper, se pune făina pe un platou şi pesmetul pe altul, apoi se pune tigaia cu ulei la încins.

Se trece fiecare felie de caşcaval prin lapte, unde se lasă cam 1 minut ca să se hidrateze bine, apoi prin făină albă, ouăle bătute şi la final prin pesmet.











Se pune câte o felie să se rumenească în tigaie, câte 1 minut pe fiecare parte, apoi se scoate cu o paletă într-un vas termorezistent sau direct în farfuria în care o servim.



Se poate presăra cu puţin parmezan ras (opțional).




Se serveşte imediat, cald sau chiar fierbinte, cu salate sau murături alături.

Poftă bună !

Max's concept.
© Copyright 2016 MAX'S CONCEPT

Niciun comentariu: