
Chiar dacă salata tradițională grecească nu are de obicei sos pentru salată (are doar ulei de măsline), ladolemono are un loc special în bucătăria grecească. Sigur, poate fi folosit cu salata grecească. Cu toate acestea, este cel mai adesea folosit pentru a condimenta un pat de verdeață.
Este un topper delicios pentru legume gătite de toate felurile și, de asemenea, ca marinadă pentru pește. Pentru a-l folosi ca marinadă, puteți adăuga, de asemenea, usturoi și ceapă tocate și ierburi proaspete precum oregano, cimbru și chiar pătrunjel, în funcție de ceea ce marinați. Amestecați ingredientele suplimentare la sfârșit.
Iată rețeta de bază:
Ingrediente:
- 1/2 cană ulei de măsline grecesc
- 1/4 cană suc proaspăt de lămâie
Ingrediente optionale:
- 2 căței de usturoi tocați
- Ierburi grecești (oregano, busuioc, cimbru): 1 linguriță uscată sau 1 lingură proaspătă
- Sare și piper după gust
Instrucțiuni pentru preparare:
Adăugați uleiul de măsline într-un castron mediu.
Adăugați viguros sucul proaspăt de lămâie. Adăugați orice alte ingrediente opționale pe care vreți să le folosiți.
Dacă nu folosiți sosul imediat, păstrați-l într-un borcan de sticlă închis ermetic, timp de până la 2 săptămâni, la frigider.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu