vineri, 23 august 2024

SUPĂ DE LINTE ROȘIE



Ingrediente:

350 g linte roșie,
50 ml ulei de semințe,
1 ceapa medie tocată (sau 2 mai mici),
4 căței de usturoi tăiați bucăți (curățați de coajă),
2 lingurițe sare,
1 linguriță pudră de usturoi,
1 - 2 frunze de dafin,
2 linguri de otet de mere,
Pătrunjel pentru ornat (dacă se dorește).


Mod de preparare:




Se spală lintea și se pune la înmuiat în apă caldă pentru 2 ore. Se scurge de apă și se pune deoparte.


Se adaugă uleiul într-o oală mai mare. Se adaugă ceapa și se călește la foc mediu-mare timp de 5 minute, sau până când ceapa se înmoaie și devine sticloasă. Se adaugă sarea, lintea, usturoiul pudră și se călesc împreună un minut. Se adaugă circa 6 căni de apă (2.5 litri), foile de dafin și cățeii de usturoi.

Se aduce amestecul la fierbere la foc mediu. Setați focul la mic și fierbeți supa timp de 50 - 60 de minute. La sfârșit se adaugă cele două linguri de oțet de mere și se presară cu piper măcinat. 

Se pune supa în boluri și se ornează, dacă se dorește, fiecare bol, cu ​​puțin pătrunjel proaspăt tocat.


Poftă bună!


Max's concept.
© Copyright 2024 MAX'S CONCEPT


Niciun comentariu: