Ingrediente:
125 g paste (cântărite nefierte),
30 g unt sau untdelemn,
130 g brânză de burduf sau telemea.
Mod de preparare:
1. Pastele făinoase se fierb în apă clocotită în care am adăugat 1 linguriță de sare.
2. Într-un vas termorezistent de circa 2 litri se pune grăsimea, se lasă să se încălzească puțin, se adaugă pastele făinoase (după ce au stat 20 de minute în apa în care au fiert și apoi au fost limpezite și bine scurse).
Se lasă să se rumenească 1-2 minute, timp în care le amestecăm ușor ca să nu se prindă de fundul vasului. Se pun în vasul pentru cuptor.
3. Se amestecă cu brânza de burduf sfărâmată sau telemeaua rasă (atenție la cât de sărată e brânza folosită).
4. Se dau la cuptor cu 10-15 minute înainte de servire, ca să se topească brânza și pastele să se înfierbânte.
Cine dorește, poate adăuga parmezan ras cu 5 minute înainte să fie gata.
Se servesc imediat, ca fel întâi. Nu se servesc reci, sleite, ci imediat cum le-am scos din cuptor.
Poftă bună !
Max's concept.
© Copyright 2020 MAX'S CONCEPT
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu