joi, 5 septembrie 2019

CUȘCUȘ DE QUINOA CU MIERE ȘI MANGO


Ingrediente:

1 fruct de mango,
2 lămâi verzi (lime),
1 lingură zahăr auriu de trestie,
80 g quinoa,
3 linguri de miere,
400 ml apă.

Mod de preparare:

Curățați mango de coajă și tăiați miezul în cuburi.
Puneți într-o crăticioară jumătate din cuburile de mango, zahărul și zeama de la 1 1/2 lime (după ce le-ați ras coaja). Mai puteți adăuga și 2-3 linguri de apă.


Fierbeți, la foc mic, 15 minute, ca să se înmoaie. Amestecați restul cuburilor de mango cu zeama de la 1/2 lime și 1 lingură de zahăr.


Fierbeți quinoa în 400 ml apă clocotită timp de 5 minute, apoi adăugați 2 linguri de miere și continuați fierberea, la foc mic, încă 15 minute. Când mici germeni ies din boabele de quinoa, o scurgeți (dacă e nevoie) și o lăsați să se răcească.


Puneți quinoa fiartă în boluri, acoperiți-o cu miere, deasupra puneți pasta de mango fiert și presărați puțină coajă de lime deasupra. 




Salata de mango (nefiartă), se pune în boluri mici, separat. O presărăm cu coajă de lime rasă. 


Punem toate bolurile la rece, în frigider, până la servire.

Serviți quinoa împreună cu salata de mango.


Această rețetă poate fi făcută și cu fructe de pădure, în special cu căpșuni.
Poftă bună !

Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT

Niciun comentariu: