Ingrediente:
3 ardei grași mari
(unul verde, unul galben și unul roșu),
1 ceapă mare,
3 căței de usturoi,
500 g ciuperci pleurotus,
5 capere,
100 g orez prefiert,
10 bucăți roșii cherry,
cimbru,
mărar,
busuioc verde,
mentă verde,
3 linguri ulei de floarea soarelui,
20 g unt,
2 foi de dafin,
1 cub concetrat cu bulion de roșii,
1 cub concetrat cu usturoi,
1 linguriță zahăr,
2 lingurițe sare,
piper măcinat după gust.
Mod de preparare:
Zarzavatul se curăță, se spală și se taie după caz.
Ardeii se taie în 4-5 bucăți, se scot cotoarele și se curăță semințele, apoi se clătesc și se lasă la scurs.
Ciupercile pleurotus se trec rapid printr-un jet de apă și se lasă la scurs, apoi li se îndepărtează părțile tari, lemnoase și se taie în 2-3 bucăți mai mari.
Ardeii se taie în felii de 0.5 cm, ceapa se toacă mărunt, la fel și usturoiul, iar roșiile și caperele se taie în jumătăți.
Se adaugă ciupercile și se amestecă ușor, de jos în sus, ca să nu se terciuiască.
Se adaugă condimentele din ierburi și se lasă să se călească sub capac 5 minute, apoi se stinge totul cu apa caldă în care am dizolvat cuburile, se adaugă foile de dafin și se lasă să fiarbă sub capac, la foc mediu spre mic, circa 15 minute.
Se presară jumătățile de roșii cherry cu zahăr și o linguriță de sare.
Se adaugă roșiile și caperele și se lasă să fiarbă împreună circa 10 minute.
Se adaugă orezul și se mai completează cu apă dacă e necesar; se adaugă și menta și busuiocul verde și se lasă să fiarbă sub capac încă 10 minute.
Se stinge focul și se lasă mâncarea să se odihnească (cu capacul pus) și orezul să se mai dezvolte în lichid. Se potrivește gustul de sare și se piperează după gust.
Se poate servi atât caldă, cât și rece.
Poftă bună !
Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu