marți, 9 iulie 2019

PRĂJITURĂ CU VIȘINE ȘI NUCĂ


Ingrediente:

2 pahare vișine proaspete (sau decongelate), fără sâmburi,
2/3 pahar zahăr tos;

Pentru cocă: 

1 1/2 pahar făină albă,
1 pahar zahăr pudră,
2 lingurițe rase de praf de copt,
1 vârf de cuțit sare,
1/3 pahar unt moale (sau margarină),
2/3 pahar lapte,
1 ou,
1 pachet zahăr vanilat,
1/2 pahar nuci măcinate.

Mod de preparare:

1. Vișinele de amestecă cu zahărul tos și se țin la foc slab, amestecând, până dau în clocot, după care se pun într-o strecurătoare și se păstrează la cald până la întrebuințare.





2. Separat, se cerne făina cu praful de copt, zahărul pudră și sarea, apoi se încorporează untul, laptele și vanilia. Se bate compoziția cu telul 2 minute, se adaugă oul și se bate încă 2 minute.





3. Aluatul se toarnă într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină sau la care am folosit hârtie de copt ușor umezită pe ambele părți. Deasupra se presară vișinele calde și nucile tocate.





4. Se introduce tava la cuptor și se lasă la copt pentru circa  35 de minute.



5. Se lasă să se răcească și se taie în bucăți patrate.
La dorință, se poate servi cu frișcă bătută.





Poftă bună !

Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT

Niciun comentariu: