330 g făină albă superioară (000),
100 g unt,
150 ml lapte,
130 g zahăr,
2 ouă,
100 g căpșuni,
70 g ciocolată albă,
1 plic praf de copt.
Mod de preparare:
Mixăm untul la temperatura camerei împreună cu zahărul până obținem o cremă omogenă. Adăugăm pe rând ouăle și amestecăm până le înglobăm în totalitate în aluat.
Adăugăm făina amestecată cu praful de copt (cernută în prealabil) și laptele și mixăm până obținem un aluat omogen.
În aluatul format, încorporăm ciocolata albă tăiată în bucățele potrivite, nu foarte mici, și căpșunile tăiate și ele în cubulețe mici.
Punem aluatul într-o formă de chec tapetată cu unt/ulei și făină și îl coacem la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru circa 45 de minute.
Îl servim după ce s-a răcit complet, pudrat cu zahăr vanilat.
Notă: când adăugăm ouăle în aluat, acesta poate căpăta un aspect de aluat tăiat, dar în momentul în care adăugăm făina, aluatul devine perfect omogen.
Poftă bună!
Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu