Ingrediente:
2 cartofi,
2 ouă,
2 linguri de făină (cernută),
sare,
piper,
1 lingură granule de usturoi (opțional),
1 lingură granule de usturoi (opțional),
1 lingură de ulei,
ulei pentru prăjit.
Mod de preparare:
Se curăță cartofii de coajă, se spală și se rad pe răzătoare, partea mare (numai de sus în jos).
Se sărează, se piperează, apoi se adaugă ouăle bătute, uleiul și făina.
Se încinge uleiul în tigaie și se pun, cu o lingură, grămăjoare din compoziție. După circa 1-2 minute, se întorc cu o paletă pe cealaltă parte.
Se scot într-un vas curat. Dacă avem hârtie absorbantă să o punem pe fundul vasului, e și mai bine.
Se servesc imediat, fierbinți, simple sau cu mujdei de usturoi, sos de brânză sau sos de roșii, după preferință.
Cartofii, ca și orezul și ciupercile și mămăliga, nu se depozitează pe mai târziu și nu se reîncălzesc, pentru că devin toxici, de aceea se prepară atât cât mâncăm la o masă. Dacă rămân pentru mai târziu, aceste crochete pot fi mâncate și reci.
Poftă bună!
Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu