duminică, 9 decembrie 2018

CLĂTITE CU CONIAC ȘI PORTOCALE


Ingrediente:
(pentru 2 porții)

150 g făină,
2 ouă,
sare,
250 ml lapte,
1 lingură unt topit,
40 ml coniac,
zahăr.

Mod de preparare:

Se face un aluat omogen din făină, ouă, o priză de sare și lapte. Se adaugă apă până când se subțiază.

Se înglobează untul topit și coniacul. Aluatul se lasă să odihnească acoperit timp de 20 de minute. 



Se preîncălzește cuptorul la 50 de grade C.

Din aluat, se prăjesc, fără ulei, într-o tigaie specială, 6 clătite foarte subțiri. Se poate folosi și aparatul special pentru coacerea clătitelor, dar atunci ies mai mari și mai puține la număr.



Se presară zahăr în strat gros peste fiecare clătită și se împătureșe în patru. Cine dorește, poate adăuga la zahăr și coajă de portocală rasă (sau confiată).

Clătitele se păstrează la cald, în cuptor, pentru a se topi zahărul. (Se încălzește cuptorul, apoi se setează la temperatura de 35 de grade și se pune vasul cu clătite să stea până când se lichefiază zahărul).



La sfârșit, se stropesc cu zeamă de portocală proaspăt stoarsă.





Pentru decor, putem folosi câteva cireșe amaretto (opțional). Aceste clătite sunt și mai bune flambate.

Poftă bună!

Max's concept.
© Copyright 2018 MAX'S CONCEPT

Niciun comentariu: