Ingrediente:
200 g spaghete din grâu dur,
200 g scoici (fără cochilii),
4 roșii,
3-4 fire de ceapă verde,
2 - 3 căței de usturoi,
3 linguri de ulei de măsline,
o lamelă de unt (aproximativ 15 g),
1 linguriță rasă de sare,
frunze proaspete de busuioc,
50 ml vin alb,
1/2 linguriță zahăr,
1 linguriță cimbru uscat,
piper proaspăt măcinat,
câteva roșii uscate în ulei (opțional).
Mod de preparare:
Decongelăm scoicile și le punem la fiert pentru 5 minute, apoi le strecurăm și le lăsăm să se scurgă de apă.
Punem spaghetele la fiert în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe pachet.
Le strecurăm, le trecem sub un jet de apă rece și le lăsăm să se scurgă de apă până preparăm sosul.
Într-o tigaie mai mare (antiaderentă), punem la călit ceapa și usturoiul, tăiate mărunt. Adăugăm untul și sarea.
Lăsăm să fiarbă 5 - 10 minute, până scade lichidul și se formează un sos. Adăugăm busuiocul tăiat mărunt și scoicile, lăsându-le să dea un clocot împreună.
La sfârșit, adăugăm spaghetele și le amestecăm cu sosul și scoicile.
Presărăm piper proaspăt măcinat după ce s-a terminat prepararea termică, dearece în timpul fierberii piperul se poate transforma într-o substanță toxică numită piperită și își pierde din aromă.
Distribuim în farfurii pentru a fi servite cât mai calde, chiar fierbinți. Putem alătura și câteva măsline pentru cine dorește.
Notă: Rețeta poate fi făcută și cu scoici cu cochilii.
Poftă bună!
Max's concept.
© Copyright 2018 MAX'S CONCEPT
3 comentarii:
Les femmes chinoises sont friandes de subtilité.
Very shortly this web site will be famous amid all
blogging and site-building people, due to it's nice articles
Very interesting topic, thank you for posting.
Trimiteți un comentariu