joi, 24 mai 2018

SPAGHETE CU SCOICI


Ingrediente:

200 g spaghete din grâu dur,
200 g scoici (fără cochilii),
4 roșii,
3-4 fire de ceapă verde,
2 - 3 căței de usturoi,
3 linguri de ulei de măsline,
o lamelă de unt (aproximativ 15 g),
1 linguriță rasă de sare,
frunze proaspete de busuioc,
50 ml vin alb,
câteva frunze de busuioc verde,
1/2 linguriță zahăr,
1 linguriță cimbru uscat,
piper proaspăt măcinat,
câteva roșii uscate în ulei (opțional).

Mod de preparare:

Decongelăm scoicile și le punem la fiert pentru 5 minute, apoi le strecurăm și le lăsăm să se scurgă de apă.



Punem spaghetele la fiert în apă cu sare și o lingură de ulei. De preferat ar fi să le fierbem al dente. 



Le strecurăm, le trecem sub un jet de apă rece și le lăsăm să se scurgă de apă până preparăm sosul.

Într-o tigaie mai mare (antiaderentă), punem la călit ceapa și usturoiul tăiate mărunt. Adăugăm untul și sarea.









Punem roșiile întregi într-un mărunțitor sau blender (peste care presărăm și zahărul) pentru a le transforma într-o pastă. Peste ceapa și usturoiul din tigaie, punem pasta de roșii, roșiile uscate în ulei tăiate felii, vinul și cimbrul.



Lăsăm să fiarbă 5 - 10 minute, până scade lichidul și se formează un sos. Adăugăm busuiocul tăiat mărunt și scoicile, lăsându-le să dea un clocot împreună. 



La sfârșit, adăugăm spaghetele și le amestecăm cu sosul și scoicile. 



Presărăm piper proaspăt măcinat după ce s-a terminat prepararea termică, dearece în timpul fierberii piperul se poate transforma într-o substanță toxică numită piperită și își pierde și aroma.

Distribuim în farfurii pentru a fi servite cât mai calde, chiar fierbinți. Putem alătura și câteva măsline pentru cine dorește. 

Notă: Rețeta poate fi făcută și cu scoici cu cochilii, dar aici am prezentat varianta fără pentru că asta am avut.




Poftă bună!


3 comentarii:

Anonim spunea...

Les femmes chinoises sont friandes de subtilité.

Anonim spunea...

Very shortly this web site will be famous amid all
blogging and site-building people, due to it's nice articles

Anonim spunea...

Very interesting topic, thank you for posting.