joi, 17 mai 2018

TARTĂ CU MAZĂRE


Ingrediente:

500 g mazăre verde boabe,
1 ceapă mare,
5 ouă,
200 g smântână dulce,
1 pachet aluat pentru tarte,
mărar verde,
1 linguriță rasă sare,
1/4 linguriță piper măcinat.

Mod de preparare:Se pune la fiert mazărea boabe în apă cu sare pentru aproximativ 15 minute. Separat, se dă în fiert și ceapa întreagă. Se strecoară zarzavatul și se lasă la răcit.
Dacă nu le fierbem înainte, vor rămâne crude în tartă (inclusiv ceapa).

Se taie mărunt mărarul.
Într-un bol, se bat 4 ouă cu o linguriță rasă de sare, apoi se adaugă treptat smântâna dulce și se amestecă până la încorporare completă. Adăugăm 1/4 linguriță piper măcinat și mărarul tăiat mărunt.Ungem cu unt un vas pentru tarte. Întindem aluatul pentru tarte (decongelat anterior). Îl întindem puțin ca să ajungă să îmbrăcăm și marginile și să mai rămână și puțină rezervă, apoi îl presăm ușor și îl înțepăm cu furculița din loc în loc.Punem mazărea deasupra aluatului. Ceapa scursă de apă se taie în 8 sau 16 bucăți, după dorință, și se pune printre boabele de mazăre ici-colo.Punem compoziția de smântână deasupra și o netezim cu o spatulă. Întoarcem marginile aluatului (rămase afară) spre interior și le așezăm frumos peste tartă.
Batem bine oul rămas și ungem aluatul de tartă întors peste compoziție, iar dacă mai rămâne îl putem scurge și pe mijloc.Punem tava la cuptorul preîncălzit 10 minute la 200 grade.
Fixăm temperatura la 165 de grade și  lăsăm să se rumenească bine aproximativ 40 de minute.
Tava scoasă din cuptor se lasă să se răcească, apoi se porționează atât cât se mănâncă la masă.Tarta se servește caldă. Dacă mai rămâne pentru a doua zi, se reîncălzește la cuptor 10 minute.


Poftă bună!

Niciun comentariu: