100 g orez,
100 g nucă măcinată,
2 - 3 linguri de miere,
250 ml apă fierbinte în care a fiert orezul,
1 plic cu zahăr vanilat,
scorţişoară măcinată (opţional),
miez de nucă pentru decor,
scorţişoară măcinată (opţional),
miez de nucă pentru decor,
un praf de sare.
Mod de preparare:
Alegi şi speli orezul, pe care îl pui să fiarbă în apă cu puţină sare. Apa trebuie să fie de 3 ori cât orezul. După ce a fiert bine, îl strecori şi păstrezi apa într-o cană, separat, fără să o arunci. După ce se mai răcesc puţin, pui orezul în blender şi mierea în apa de orez ca să se dizolve.
Adaugi peste orezul din blender celelalte ingrediente: nuca măcinată, apa cu mierea şi zahărul vanilat. Mixezi în blender până devine o pastă fină. Dacă vrei să fie mai fluidă, mai poţi adăuga apă.
Se pune într-un bol şi, dacă vă place gustul, presărați scorţişoară măcinată deasupra. La sfârşit, decorați cu câteva bucăţi de miez de nucă.
La servire, distribuiți în ceşcuţe sau boluri mai mici.
Are consistenţa unui griş cu lapte mai moale. Dacă doriţi să fie mai dulce, puteţi turna deasupra puţină miere fluidă sau sirop de agave.
Poftă bună !
Max's concept.
© Copyright 2017 MAX'S CONCEPT
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu