luni, 18 decembrie 2017

DESERT CU OREZ ŞI NUCI - DE POST


Ingrediente:

100 g orez,
100 g nucă măcinată,
2- 3 linguri de miere,
250 ml apă fierbinte în care a fiert orezul,
1 plic cu zahăr vanilat,
scorţişoară măcinată (opţional),
miezuri de nucă pentru decor,
un praf de sare.

Mod de preparare:

Alegi şi speli orezul, pe care îl pui să fiarbă în apă cu puţină sare. Apa trebuie să fie de 3 ori cât orezul. După ce a fiert bine, îl strecori şi păstrezi apa într-o cană, separat, fără să o arunci. După ce se mai răcesc puţin, pui orezul în blender şi mierea în apa de orez ca să se dizolve.

Adaugi peste orezul din blender celelalte ingrediente: nuca măcinată, apa cu mierea şi zahărul vanilat. Mixezi în blender până devine o pastă fină. Dacă vrei să fie mai lichid, mai poţi adăuga apă. 





Se pune într-un bol şi, dacă dorim, presărăm scorţişoară măcinată pe deasupra. La sfârşit, decorăm cu câteva bucăţi de miez de nucă. 



La servire, distribuim în ceşcuţe sau boluri mai mici.
Are consistenţa unui griş cu lapte mai moale şi e foarte nutritiv. Dacă doriţi mai dulce, puteţi turna deasupra puţină miere fluidă la servire.






Poftă bună !