vineri, 15 decembrie 2017

BRIOŞE CU AFINE ȘI VANILIE


Ingrediente:

150 g migdale măcinate,
150 g zahăr pudră,
50 g făină (cernută),
175 g unt moale, nesărat,
4 albuşuri,
1 linguriţă esenţă de vanilie,
150 g afine,
10 forme de brioșie din hârtie.

Mod de preparare:

Pe o tavă specială pentru brioşe, punem formele de hârtie şi le ungem cu puțin unt topit. 


Amestecăm albuşurile cu un vârf de linguriţă de sare, apoi cu zahărul pudră, adăugăm esența de vanilie și untul moale şi, la sfârşit, migdalele măcinate şi făina. Trebuie să obținem o pastă fină.






Cu ajutorul unei linguri, punem amestecul în formele de hârtie iar, la final, distribuim afinele. 







Coacem brioşele în cuptorul (încălzit în prealabil 10 minute la 220 de grade) timp de 15 - 20 de minute, până se coc şi la mijloc. Le lăsăm să stea 5 minute în cuptor cu focul stins, apoi le mutăm pe o tavă ca să se răcească de tot.



Ele sunt foarte bune dimineaţa, la micul dejun, dar şi la gustările de peste zi, lângă o cană cu lapte, ceai sau o ceaşcă de cafea. Prepararea lor nu durează mai mult de 20 de minute în total (5 minute pregătire şi 15 - 20 de minute coacere).

Notă: migdalele pot fi înlocuite cu nuci sau alune de pădure.




Poftă bună!

Niciun comentariu: