duminică, 19 noiembrie 2017

LICHIOR DE OUĂIngrediente:

(pentru 1 litru)

5 gălbenuşuri,
500 ml lapte dulce,
250 ml alcool,
350 g zahăr (de preferat zahăr pudră),
250 ml rom (de preferinţă alb),
vanilie (esenţă sau zahăr vanilat).

Mod de preparare:

Gălbenuşurile se freacă bine (2 - 3 minute), cu zahărul şi zahărul vanilat, apoi se diluează cu laptele clocotit, adăugat câte puţin - o linguriţă la început, până se subţiază, şi apoi în şuvoi continuu, amestecând mereu cu lingura de lemn. 


După ce s-a topit tot zahărul, se adaugă alcoolul şi romul în şuvoi subţire şi continuu, amestecând tot timpul ca să nu se formeze cheaguri. Se toarnă în sticle şi se astupă bine.

După 10 zile, lichiorul se poate consuma. Pe parcurs se va îngroşa. În acest lichior se pot adăuga, după preferinţă, cacao, ciocolată sau nescafe care se freacă cu gălbenuşurile şi zahărul, se diluează totul cu laptele clocotit şi la sfârşit cu alcoolul şi romul.

În USA, lichiorul de ouă numit şi egg'n'grog (mai nou eggnog), este băutura tradiţională de Crăciun şi Anul Nou. Lichiorul de ouă a devenit o băutură tradiţională şi socială care se bea mai ales în timpul iernii. El a început să fie produs în cantităţi mari în anii 1800, fiind adus în America colonială din Anglia de est, unde s-a dezvoltat din băutura fierbinte numită lapte posset. Unii cred şi acum că a fost adus din USA în Europa.

Lichiorul de ouă se prepară rece şi se serveşte rece. Când îl serviţi, aduceţi-vă aminte de istoria lui şi cât este de iubit.Să aveţi poftă !


Niciun comentariu: