duminică, 19 noiembrie 2017

CIUPERCI PANE CU GARNITURĂ DE CUŞCUŞ


Ingrediente:

1 cutie de ciuperci mari pentru grill,
2 ouă,
4 linguri de făină albă,
4 linguri de pesmet,
2 linguriţe sare,
piper măcinat,
1/4 linguriţă boia de ardei,
oregano uscat,
50 g cuşcuş,
100 ml apă,
1 cub mic de unt (10 g),
1 vâf de cuţit curry,
ulei pentru prăjit.

Mod de preparare:

Ciupercile se curăţă de cozi, se spală bine şi se pun în apă cu sare să fiarbă până devin flexibile.
Se pregătesc farfuriile pentru pane: făina amestecată cu boia de ardei şi separat pesmetul. Batem spumă ouăle întregi la care am adăugat o linguriţă de sare, oregano şi piper.

După ce am scos ciupercile cu o spumieră şi s-au răcit, începem să o trecem pe fiecare prin făină, ou şi apoi pesmet şi le punem în tigaia cu ulei încins ca să se rumenească pe ambele părţi, apoi le scoatem într-un vas curat.



Pentru cuşcuş, punem apă să se înfierbânte, împreună cu cubul de unt, sare şi un vârf de cuţit de curry. Când apa clocoteşte, adăugăm cuşcuşul, amestecăm puţin, stingem focul şi punem capacul pentru ca el să se dezvolte în apa clocotită.

Distribuim ciupercile pane alături de cuşcuş pe farfurii întinse. Putem asocia nişte murături.



Eu am servit cu gogonele în saramură făcute după reţeta prezentată pe acest blog şi care au ieşit delicioase, aşa cum am prevăzut. 

Notă: Reţeta de gogoele murate poate fi văzută aici:
GOGONELE MURATE



Iată şi secţiunea dintr-o ciupercă pane:



Vă recomand cu drag să încercaţi acest meniu. 
A fost minunat!




Poftă bună !