Ingrediente:
(Pentru 3 litri de supă)
150 g orez basmati sau potrivit pentru orice mâncare;
400 g conservă de roşii depelate în suc propriu
sau 1/2 kg roşii proaspete (eu am avut puse la congelator);
1/2 căpăţână de usturoi;
coaja rasă şi zeama de la 1/2 lămâie sau lime;
3 linguri ulei de floarea soarelui;
3 linguriţe rase de sare;
1 lingură rasă de zahăr;
1 vârf de cuţit piper sau/şi curry;
pătrunjel verde;
alte ierburi aromate dorite (busuioc, cimbru ,etc).
1 ceapă.
Mod de preparare:
Curăţăm şi spălăm zarzavatul; spălăm orezul şi îl lăsăm la înmuiat în apă curată. Tocăm ceapa şi usturoiul.
Punem la fiert roşiile şi bulionul diluat cu apă, pentru ca după fierbere să îl putem strecura şi elimina cojile.
Roşii puse la fiert separat
Bulionul rezultat după strecurare
Ambele se fierb aproximativ 15 minute. Orezul se strecoară şi se lasă acoperit.
Roşiile fierte se strecoară în vas separat.
În oala în care preparăm supa punem uleiul împreună cu ceapa şi usturoiul şi le lăsăm la călit. După ce au devenit moi şi lucioase, stingem cu bulion şi apă adăugată până la cantitatea dorită (eu am adăugat încă 2 litri de apă caldă).
Notă:
Dacă punem orezul să fiarbă direct în oala, fără să-l fierbem separat, atunci va trebui să adăugăm mai puţin (50g - 75 g), pentru că amidonul din orez va îngroşa mult supa. În varianta mea ea a ieşit subţire. Când este gata, adăugăm zeama de lămâie şi o lăsăm acoperită, să se aşeze şi să se întrepătrundă aromele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu