luni, 3 aprilie 2017

PASTĂ DE VINETE CU ARDEI COPŢI



Ingrediente:

500 g vinete coapte şi scurse
(eventual decongelate dacă au fost puse pentru iarnă);
100 ml ulei de floarea soarelui;
1 linguriţă granule de usturoi ;
zeama de la 1 lămâie;
1 linguriţă rasă de sare;
ardei copţi curăţaţi şi tăiaţi în cuburi mici 
(pot fi şi de la congelator).


Mod de preparare:


Toate ingredientele, mai puţin ardeii copţi, se pun în blender. Se mixează la început la viteză mică, apoi spre final la viteză mare. Dacă au fost decongelate în prealabil, se mai poate adăuga din zeama scursă ca să nu rămână prea uscate. Când e gata, se scoate pasta într-un bol.



Tăiem ardeii copţi în bucăţi mici şi îi adăugăm în bol, apoi amestecăm uşor.





Lăsăm pasta la frigider pentru cel puţin 15 minute. O servim simplă, pe felii de pâine.





O altă variantă este, cu adăugarea la cele de mai sus, a 2 linguri de susan și miezul de la 2 avocado. În acest caz pasta iese mai consistentă și mai sațioasă. Ambele variante sunt la fel de bune.

Ardeii copți, tocați, puși deasupra ca o glazură, apoi am adăugat și câteva roșii cherry.





Poftă bună !
                                 

Niciun comentariu: