luni, 24 aprilie 2017

CREVEȚI SOTAȚI ÎN UNT ȘI SPAGHETE



Ingrediente: 

250 g creveţi (decongelaţi în prealabil), 
150 g spaghete, din grâu dur, 
50 g unt,
3 linguri parmezan ras,
2 linguri ulei de floarea soarelui, 
zeama de la 1/2 de lămâie, 
1 linguriţă rasă de sare, 
1/4 linguriţă piper alb, 
1 vîrf de linguriţă de curry (opțional), 
1 linguriţă oregano uscat (opțional), 
3 căţei de usturoi 
sau 1 linguriţă granule de usturoi.


Mod de preparare:

Se pun spaghetele la fiert într-o oală cu apă fierbinte în care am adăugat puţină sare. Se fierb aproximativ 12 minute (sau conform instrucţiunilor de pe ambalaj). Se scot cu o paletă şi se trec rapid sub un jet de apă rece, apoi se lasă la scurs într-o strecurătoare.


Într-o cratiţă curată, topim 25 g de unt. Punem spaghetele strecurate de apă, adăugăm 1/2 linguriţă sare şi piperul alb şi lăsăm să se rumenească puţin şi să se pătrundă de unt, fără să se ardă pe fund. Avem grijă să le amestecăm uşor. Dacă vrem să nu se ardă și să fie mai cremoase, adăugăm 2-3 linguri din apa în care au fiert. Când sunt gata (apa s-a evaporat), le tragem de pe foc, le presărăm cu parmezanul ras şi le lăsăm acoperite cu capac. Astfel, parmezanul se va topi frumos la căldura din oală.



Într-o cratiţă sau tigaie antiaderentă, punem restul de unt la topit. Trecem creveţii printr-un jet de apă şi îi lăsăm la scurs, apoi îi adăugăm peste unt şi îi lăsăm să se rumenească frumos.


Presărăm peste ei sare, curry, căţeii de usturoi tăiaţi mărunt sau granulele de usturoi. După 5 minute de rumenit la foc mediu, întoarcem cu o spatulă fiecare crevete pe cealaltă parte. 


Când sunt aproape gata, turnăm peste ei zeama de lămâie. Îi lăsăm să mai stea la foc mediu până scade zeama şi se formează un mic sos. Dacă este necesar, îi mai întoarcem de pe o parte pe alta. Avem grijă să nu se ardă prea tare. Dacă dorim, putem adăuga la sfârșit şi puţin piper alb.

Sfat: NU FIERBEŢI NICIODATĂ CREVEŢII, ALTFEL VOR DEVENI NIŞTE ZGÂRCIURI FĂRĂ GUST! 

Porţionăm şi aşezăm pe farfurie întinsă mai întâi spaghetele, apoi aşezăm creveţii deasupra. Peste ele, turnăm sosul format.



Se servesc ca fel de mâncare principal. Se pot servi simpli, sau cu măsline alături.


Poftă bună !

Max's concept.
© Copyright 2017 MAX'S CONCEPT

Niciun comentariu: