luni, 14 noiembrie 2016

OCHIURI ÎN PÂINE


Ingrediente:
(Pentru o porţie) 

2 felii de pâine, 
25 g unt, 
2 ouă,
sare. 

Mod de preparare:

Se pregăteşte o tigaie antiaderentă în care punem untul la topit, păstrând doar 2 mici lamele pentru mai tarziu.

Decupăm la mijloc feliile de pâine şi le punem apoi în tigaie să se rumenească în untul topit (inclusiv mijlocul scos).




Spargem cu grijă câte un ou întreg în mijlocul fiecărei felii de pâine, presărăm puţină sare şi lăsăm la foc mic spre mijlociu să se rumenească, până vedem că oul s-a coagulat suficient.


Cu o paletă, eventual ne ajutăm de încă una, întoarcem feliile de pâine în tigaie, după ce am pus sub ele şi lamelele de unt rămase.




Lăsăm să se rumeneasca şi cealaltă parte, apoi le scoatem pe o farfurie. Le suprapunem, punând la mijloc miezurile rumenite. Dacă dorim, putem presăra între felii puţin parmezan. Se pot pune între frunze de salată verde sau andive crude şi servite ca sandviş.



Dacă dorim să punem sandvişul la pachet, de exemplu pentru copil la şcoală, trebuie sa îl prăjim puţin mai mult, pentru ca gălbenuşul să nu curgă atunci când muşcă din el, dar daca îl servim acasă, putem să le lăsăm puţin mai moi, sau după cum preferaţi. Ele sunt oricum delicioase.


Poftă bună !

Max's concept.
© Copyright 2016 MAX'S CONCEPT

Niciun comentariu: