luni, 14 noiembrie 2016

FRIGĂNELE FĂCUTE ÎN UNTIngrediente:pâine feliată, 
lapte dulce, 
ouă proaspete, 
un praf de sare, 
ulei sau unt pentru prăjit. 

Opţional: zahăr tos, scorţişoară sau parmezan. 

Mod de preparare:

Tăiem pâinea în felii potrivite (de preferat ar fi să avem pâine gata feliată) şi pregătim, în două farfurii adânci, laptele şi ouăle.

Batem bine ouăle cu un praf de sare.
 
 


Într-o tigaie antiaderentă, punem să se topească un cub mic de unt (nu punem tot untul dintr-o dată pentru că se va arde şi frigănelele vor ieşi negricioase şi cu gust de ars).

Trecem fiecare felie de pâine prin lapte, o presăm uşor între palme să se scurgă surplusul de lapte, apoi o trecem prin oul bătut, întorcând-o pe ambele părţi, şi o punem în tigaia cu untul încins să se rumenească câte 1-2 minute pe fiecare parte, apoi o scoatem într-un vas termorezistent care le va păstra calde. Procedăm aşa până terminăm toate feliile de pâine. Putem folosi ulei în loc de unt la prăjirea lor, mai ales dacă nu le vom mânca imediat, dar în combinaţie cu piureul de spanac sau ouă ochiuri eu le prefer cu unt.Se pot face sărate, presărate (fierbinţi) cu parmezan sau mozarella rasă, pot rămâne simple, dar le putem consuma şi ca desert (neasociate cu alte mâncăruri), dacă le presărăm cu zahăr şi eventual puţină scorţişoară deasupra. Sărate, pot fi asociate la diverse mâncăruri din legume cum ar fi piureul de spanac și mâncarea de mazăre cu sos alb.


Rețeta de mâncare de mazăre cu sos alb poate fi găsită aici:
MÂNCARE DE MAZĂRE CU SOS ALB, iar cea de piure de spanac, aici: PIURE DE SPANAC.
Poftă bună !