duminică, 13 noiembrie 2016

MÂNCARE DE LINTE CU LEGUME


Ingrediente:

200 g linte roşie,
1 pungă cu legume congelate pentru ciorbă,
1 cutie roşii tăiate bucăţi,
1 cutie ciuperci champignons,
3-4 tulpini de ţelină verde,
1 ceapă albă (mare),
5 linguri ulei de măsline,
foi de dafin,
coriandru,
cimbru,
busuioc,
mărar,
piper, 
4-5 căţei de usturoi,
1 lingură rasă zahăr,
2-3 linguriţe sare,
50 g unt,
2 cuburi de concentrat de supă dizolvate în 600 ml apă caldă.



Mod de preparare:

Lintea se spală şi se lasă la înmuiat în apă curată 10-15 minute.
Se spala bine legumele, curăţate în prealabil, după caz.

Ceapa şi usturoiul se toacă fin şi se pun la călit cu uleiul şi un praf de sare, până devin moi şi lucioase. Se adaugă ţelina tăiată fin, celelalte condimente, inclusiv cele din ierburi şi untul.

După 5 minute, adăugăm legumele decongelate.



Ciupercile scoase din cutie se strecoară, se clătesc bine sub un jet de apă şi se taie felii mai groase, apoi se adaugă peste legume. După ce toate s-au înmuiat puţin şi şi-au dezvoltat aroma, se sting cu concentratul de supă şi se lasă să fiarbă, sub capac, cam 20 de minute.

Scoatem roşiile din cutie într-un castron, le amestecăm cu o lingură de zahăr şi puţin busuioc sau/şi mărar şi le diluăm cu puţină apă. Punem peste amestecul din cratiţă lintea şi lăsăm să mai fiarbă 15 minute, după care punem roşiile diluate cu apă şi amestecăm totul. Lăsăm să mai fiarbă 15-20 de minute la foc mic spre mediu.
Se serveşte caldă, alături de diferite salate sau murături.

După dorinţă, se poate adăuga la servit şi smântâna dulce.
Daca o faceţi de post, omiteţi untul din compoziţie.


Poftă bună !
Trimiteți un comentariu