Ingrediente:
500 g ciuperci pleurotus,
2 cepe mici sau 1 mare,
2 fire de usturoi verde,
1 tulpină de praz,
3 tulpini de ţelină verde (apio),
3 linguri ulei de floarea soarelui,
1 cub concentrat de legume,
25 g unt,
1 linguriţă rasă de sare,
2 linguri de faină,
500 ml lapte dulce,
2-3 linguriţe de oregano,
2-3 linguriţe de cimbru,
1 legătură mărar verde,
sau 2-3 linguriţe mărar uscat,
1 legătură pătrunjel verde,
2 foi de dafin,
1 linguriţă piper alb,
1 vârf de cuţit chilli.
Mod de preparare:
Adăugăm apoi ţelina tăiată fin, cimbrul, oregano, mărarul, prazul tăiat subţire, foile de dafin şi o cană de apă caldă, lăsându-le să fiarbă împreună 10 minute.
Tăiem ciupercile mai grosier şi le adăugăm peste amestecul din vas, împreună cu piperul, chilli, cubul de legume concentrat şi, dacă e nevoie, mai completăm cu încă o cană de apă caldă.
După 30 de minute, turnăm jumătate din laptele dulce, omogenizăm şi lăsăm să fiarbă în continuare încă 10-15 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu