sâmbătă, 12 noiembrie 2016

CLĂTITE CU CAŞCAVAL RAS ŞI PARMEZAN


Ingrediente: 

150 g faină albă,  
300 ml lapte,  
2 ouă,  
un praf de sare,  
2 linguri de ulei,  
100 g caşcaval ras sau mozarella rasă,  
parmezan - opţional.




Mod de preparare:

Se cerne făina. Se adaugă cele două ouă întregi, sarea, uleiul şi laptele şi se bate bine cu telul.


La compoziţia de clătite rezultată, adăugăm 50 g de caşcaval ras (sau mozarella rasă).


Ungem o tigaie cu ulei şi le coacem pe rând. Ca să nu le rupem, e bine să le întoarcem ajutându-ne de o paletă mai lată.

Când scoatem clătita pe farfurie o presărăm imediat cu brânza rasă, o împachetăm în două, o aşezăm în vasul final şi la sfârşit o presărăm cu puţin parmezan.



Din compoziţia de mai sus pot ieşi aproximativ 8 clătite = 4 porţii (O porţie normală = 2 clătite).

Aceste clătite se servesc calde (sau chiar fierbinţi), de preferat lângă o salată, la alegere.

Eu am ales roşii cherry coapte la cuptor.


Poftă bună !

Trimiteți un comentariu