vineri, 27 iulie 2018

CHIFTELUȚE DE DOVLECEI


Ingrediente:



3 dovlecei mici (sau 2 mai mari),

2 ouă,

3 căței de usturoi,

1/4 linguriță piper măcinat,

2 linguri de făină,
mărar verde sau uscat,
100 g mozarella rasă sau cașcaval ras (opțional),
150 ml ulei.

Mod de preparare:

Dovleceii curățați de coajă, spălați și scurși de apă, se rad într-un castron, se adaugă sare și se lasă deoparte, aproximativ o oră, ca să-și lase apa. 



După aceasta, se storc bine presându-i între palme și se pun în alt castron. Se adaugă ouăle, făina, usturoiul zdrobit, frunzele de mărar tocate mărunt și piper după gust, opțional brânza rasă (dacă punem și brânză, atunci micșorăm cantitatea de sare), amestecând bine totul. 


Se ia cu o lingură din compoziție și se pun chifteluțele într-o tigaie cu ulei încins. Se prăjesc pe ambele părți până se rumenesc. Dacă vrem să fie mai rumenite, le punem într-o tavă, la cuptor la 150 de grade, pentru 10 minute.



Se servesc calde, dar sunt bune și reci. La servire, se mai poate adăuga o lingură de smântână sau iaurt cremos sau un sos de usturoi.



Poftă bună!

Max's concept.
© Copyright 2018 MAX'S CONCEPT

vineri, 29 iunie 2018

SALATĂ DE VALERIANĂ


Ingrediente:


125 grame de frunze de valeriană,

150 grame de roșii cherry,
100 grame de brânză tare,
50 grame de muguri de pin,
5 căpățăni de ridichi roșii (opțional),
ulei pentru salate,
1 linguriță rasă condimente pentru salate,
zeama de la 1/2 de lămâie,
sare de mare.


Mod de preparare:

1. Frunzele de valeriană se pun într-o strecurătoare și se spală bine sub un jet de apă rece. Se lasă să se usuce și, între timp, se mai vântură în strecurătoare.

2. Punem frunzele de valeriană într-un bol.

Roșiile cherry se spală bine și se taie în sferturi. Le adăugăm peste valeriană.


Brânza, de orice tip doriți să folosiți, se taie în felii foarte subțiri, bețigașe sau patrate. Ridichile se spală, se decojesc și se taie felii subțiri. Se pun toate acestea în bol și se stropesc cu uleiul pentru salate. 


Se condimentează cu sare de mare și condimente pentru salate și apoi se adaugă zeama proaspătă de lămâie. 


La sfârșit se presară semințele de pin.




Cantitățile ingredientelor pot varia, în funcție de gustul fiecăruia.



Poftă bună !

Max's concept.
© Copyright 2018 MAX'S CONCEPT



joi, 24 mai 2018

SPAGHETE CU SCOICI


Ingrediente:

200 g spaghete din grâu dur,
200 g scoici (fără cochilii),
4 roșii,
3-4 fire de ceapă verde,
2 - 3 căței de usturoi,
3 linguri de ulei de măsline,
o lamelă de unt (aproximativ 15 g),
1 linguriță rasă de sare,
frunze proaspete de busuioc,
50 ml vin alb,
1/2 linguriță zahăr,
1 linguriță cimbru uscat,
piper proaspăt măcinat,
câteva roșii uscate în ulei (opțional).

Mod de preparare:

Decongelăm scoicile și le punem la fiert pentru 5 minute, apoi le strecurăm și le lăsăm să se scurgă de apă.



Punem spaghetele la fiert în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe pachet.



Le strecurăm, le trecem sub un jet de apă rece și le lăsăm să se scurgă de apă până preparăm sosul.

Într-o tigaie mai mare (antiaderentă), punem la călit ceapa și usturoiul, tăiate mărunt. Adăugăm untul și sarea.









Punem roșiile întregi într-un mărunțitor sau blender (peste care presărăm și zahărul) pentru a le transforma într-o pastă. Peste ceapa și usturoiul din tigaie, punem piureul de roșii obținut, roșiile uscate în ulei tăiate felii, vinul și cimbrul.



Lăsăm să fiarbă 5 - 10 minute, până scade lichidul și se formează un sos. Adăugăm busuiocul tăiat mărunt și scoicile, lăsându-le să dea un clocot împreună. 



La sfârșit, adăugăm spaghetele și le amestecăm cu sosul și scoicile. 



Presărăm piper proaspăt măcinat după ce s-a terminat prepararea termică, dearece în timpul fierberii piperul se poate transforma într-o substanță toxică numită piperită și își pierde din aromă.

Distribuim în farfurii pentru a fi servite cât mai calde, chiar fierbinți. Putem alătura și câteva măsline pentru cine dorește. 

Notă: Rețeta poate fi făcută și cu scoici cu cochilii.


Poftă bună!

Max's concept.
© Copyright 2018 MAX'S CONCEPT