marți, 13 noiembrie 2018

CIUPERCI PLEUROTUS PANE CU MUJDEI DE USTUROI


Ingrediente:1 cutie ciuperci pleurotus (500 g),

2 linguri de ulei,
1 lingură drojdie de bere inactivă,
1 lingură oregano,
2 ouă mari,
5 linguri făină albă,
5 linguri pesmet,
sare, piper măcinat - după gust.Mod de preparare:


Desfacem ciorchinii prea mari în bucăți , apoi trecem ciupercile printr-un jet de apă rece și le lăsăm la scurs. 
Preparăm ciupercile înainte să le facem pane pentru că sunt destul de tari, având multă celuloză și riscăm să rămână parțial crude. Acest lucru îl putem face prin fierbere, dându-le în câteva clocote în apă cu sare, sau le punem într-o tavă la cuptor, putând să le și condimentăm (ca la friptura de pleurotus), dar nu le lăsăm să se înmoaie complet (circa 30 de minute la 175 de grade).Rețeta de friptură de pleurotus poate fi citită aici:
FRIPTURĂ DE PLEUROTUS

Scoatem tava de la cuptor și lăsăm să se răcească. Între timp, pregătim ingredientele pentru pane: făina albă, ouăle bătute și pesmetul, fiecare în farfurie separată. Putem pregăti acum și mujdeiul de usturoi care va însoți preparatul - rețeta poate fi citită aici: MUJDEI DE USTUROI

Trecem fiecare ciupercă prin făină albă, ouă și la final pesmet, apoi le așezăm pe un platou de lemn, una lângă alta. Încingem uleiul și începem să le prăjim cam 5 minute pe fiecare parte sau până vedem că sunt suficient de rumenite.
Le scoatem într-un vas curat cu capac.
Le servim simple, trecute prin mujdeiul de usturoi. Sunt bune și calde, și reci. 


O să vedeți că nu există aproape nicio diferență de gust între șnițele pane și ciupercile pleurotus preparate în acest mod.
Poftă bună!

Niciun comentariu: