marți, 2 ianuarie 2018

PIURE ŞI SPUMĂ DE GUTUI


Ingrediente:

3 gutui mari,
50 g zahăr,
2 albuşuri,
coaja rasă de la o lămâie.



Mod de preparare:

Gutuile spălate se pun la copt în cuptor cu 2 linguri de apă.
După ce s-au înmuiat, se scot, se lasă la răcit, se decojesc şi se trec printr-o sită sau se mixează în blender, iar pasta obţinută se amestecă cu coaja de lămâie. Se adaugă între timp şi zahărul şi se mixează împreună.







Pentru spumă:
Albuşurile se bat bine cu telul şi un vârf de linguriţă de sare până se întăresc bine. Încorporăm treptat şi pasta de gutui, până când compoziţia finală devine omogenă şi spumoasă.

Se aşază, ca orice spumă de fructe, în compotiere şi se ţine la frigider minim o oră înainte de servire.

Pentru piure:
Fără albuş rămâne doar un piure de gutui ce poate fi folosit ca umplutură la diverse preparate, cum ar fi clătite, cornuleţe şi altele, darpoate fi servit ca atare.

Se poate servi simplu sau garnisit cu frişcă.




Poftă bună !