sâmbătă, 23 decembrie 2017

MINI-TARTE CU MERE


Ingrediente:

150 g foietaj (congelat),
75 g zahăr,
25 g unt,
2 - 3 mere,
2 linguri de zahăr amestecate cu 1 linguriţă de scorţişoară,
20 g fulgi de unt,
un gălbenuş de ou (opţional).

Mod de preparare:

Foietajul se dezgheaţă. Cuptorul se preîncălzeşte (dacă e electric, la 225 grade C).

Din zahăr şi unt se pregăteşte un caramel de culoare deschisă, care se toarnă în 8 forme termorezistente (depinde şi de mărimea formelor).

Merele se decojesc, se îndepărtează cotorul şi se taie felii. Acestea se aşează în forme, apoi se presară deasupra zahărul cu scorţişoară şi fulgii de unt.




Foietajul se întinde pe suprafaţa de lucru şi se decupează 8 cercuri (sau patrate) puţin mai mari decât formele. Aluatul se aşează peste forme şi se presează bine pe margini. Se fac găurele cu o scobitoare. Se ung cu un gălbenuş frecat cu o lingură de apă rece pentru a căpăta o culoare mai frumoasă.





Mini-tartele se coc circa 20 de minute, apoi se răstoarnă cu grijă şi se servesc, calde sau reci. Se mai pot presăra cu puţină scorţişoară după dorinţă.



Notă: Tarte-tatin este cel mai cunoscut tip de tartă. Există şi varianta flambată, extrem de îndrăgită. În general, există două categorii mari de tarte: tarte dulci (tartes sucrée) şi tarte sărate (tartes salée).




Poftă bună !

Niciun comentariu: