sâmbătă, 12 noiembrie 2016

CRESTE MULTICOLORE CU TOPPING DE ROŞII PROASPETE ŞI BUSUIOC


Ingrediente:

250 g creste multicolore (un tip de paste italieneşti),
250 g roşii, 
o mână de frunze de busuioc proaspete, 
25 g unt 
1-2 linguriţe de sare 
1 linguriţă granule de usturoi (opţional) 
2 linguri de ulei 
50 g mozarella rasă 
1 linguriţă zahăr. 

Mod de preparare:

Punem la fiert pastele (crestele) în apă clocotită în care am adăugat o lingură de ulei. Peste aproximativ 10-12 minute le tragem la o parte şi le lăsăm acoperite cu capacul, ca să mai crească în apă şi să devină mai pufoase.

Spălăm bine roşiile, le tăiem în felii subţiri şi apoi le călim în tigaie cu o lingură de ulei, adăugăm puţină sare şi presărăm zahărul peste ele, apoi spre sfârşit adăugăm şi busuiocul tocat. Amestecăm să nu se ardă şi să se prindă pe fundul tigăii. Le lăsăm la foc mic pâna vedem ca s-au înmuiat bine şi a scăzut lichidul suficient, rămânând cu o textură mai consistentă, apoi tragem tigaia deoparte.


Strecurăm pastele. În oala în care au fiert, adăugăm untul şi, după ce acesta s-a topit, punem pastele, adăugăm sarea şi mozarella rasă şi le amestecăm uşor să nu le sfărâmăm. 


Le lăsăm să se pătrundă câteva minute, apoi le lăsăm la odihnă, cu capacul pus, pentru 5 minute.
Aşezăm pastele pe farfurie şi punem deasupra toppingul de roşii şi busuioc. Sunt delicioase !


Poftă bună !
Trimiteți un comentariu