vineri, 29 iunie 2018

SALATĂ DE VALERIANĂ


Ingrediente:


125 grame de frunze de valeriană,

150 grame de roșii cherry,
100 grame de brânză tare,
50 grame de muguri de pin,
5 căpățăni de ridichi roșii (opțional),
ulei pentru salate,
1 linguriță rasă condimente pentru salate,
zeama de la 1/2 de lămâie,
sare de mare.


Mod de preparare:

1. Frunzele de valeriană se pun într-o strecurătoare și se spală bine sub un jet de apă rece. Se lasă să se usuce și, între timp, se mai vântură în strecurătoare.

2. Punem frunzele de valeriană într-un bol.

Roșiile cherry se spală bine și se taie în sferturi. Le adăugăm peste valeriană.


Brânza, de orice tip doriți să folosiți, se taie în felii foarte subțiri, bețigașe sau patrate. Ridichile se spală, se decojesc și se taie felii subțiri. Se pun toate acestea în bol și se stropesc cu uleiul pentru salate. 


Se condimentează cu sare de mare și condimente pentru salate și apoi se adaugă zeama proaspătă de lămâie. 


La sfârșit se presară semințele de pin.




Cantitățile ingredientelor pot varia, în funcție de gustul fiecăruia.



Poftă bună !

Max's concept.
© Copyright 2018 MAX'S CONCEPT



joi, 24 mai 2018

SPAGHETE CU SCOICI


Ingrediente:

200 g spaghete din grâu dur,
200 g scoici (fără cochilii),
4 roșii,
3-4 fire de ceapă verde,
2 - 3 căței de usturoi,
3 linguri de ulei de măsline,
o lamelă de unt (aproximativ 15 g),
1 linguriță rasă de sare,
frunze proaspete de busuioc,
50 ml vin alb,
1/2 linguriță zahăr,
1 linguriță cimbru uscat,
piper proaspăt măcinat,
câteva roșii uscate în ulei (opțional).

Mod de preparare:

Decongelăm scoicile și le punem la fiert pentru 5 minute, apoi le strecurăm și le lăsăm să se scurgă de apă.



Punem spaghetele la fiert în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe pachet.



Le strecurăm, le trecem sub un jet de apă rece și le lăsăm să se scurgă de apă până preparăm sosul.

Într-o tigaie mai mare (antiaderentă), punem la călit ceapa și usturoiul, tăiate mărunt. Adăugăm untul și sarea.









Punem roșiile întregi într-un mărunțitor sau blender (peste care presărăm și zahărul) pentru a le transforma într-o pastă. Peste ceapa și usturoiul din tigaie, punem piureul de roșii obținut, roșiile uscate în ulei tăiate felii, vinul și cimbrul.



Lăsăm să fiarbă 5 - 10 minute, până scade lichidul și se formează un sos. Adăugăm busuiocul tăiat mărunt și scoicile, lăsându-le să dea un clocot împreună. 



La sfârșit, adăugăm spaghetele și le amestecăm cu sosul și scoicile. 



Presărăm piper proaspăt măcinat după ce s-a terminat prepararea termică, dearece în timpul fierberii piperul se poate transforma într-o substanță toxică numită piperită și își pierde din aromă.

Distribuim în farfurii pentru a fi servite cât mai calde, chiar fierbinți. Putem alătura și câteva măsline pentru cine dorește. 

Notă: Rețeta poate fi făcută și cu scoici cu cochilii.


Poftă bună!

Max's concept.
© Copyright 2018 MAX'S CONCEPT



joi, 17 mai 2018

TARTĂ CU MAZĂRE


Ingrediente:

500 g mazăre verde boabe,
1 ceapă mare,
5 ouă,
200 g smântână dulce,
1 pachet aluat pentru tarte,
mărar verde,
1 linguriță rasă sare,
1/4 linguriță piper măcinat.

Mod de preparare:



Se pune la fiert mazărea boabe în apă cu sare pentru aproximativ 15 minute. Separat, se dă în fiert și ceapa întreagă. Se strecoară zarzavatul și se lasă la răcit.
Dacă nu le fierbem înainte, vor rămâne crude în tartă (inclusiv ceapa).

Se taie mărunt mărarul.
Într-un bol, se bat 4 ouă cu o linguriță rasă de sare, apoi se adaugă treptat smântâna dulce și se amestecă până la încorporare completă. Adăugăm 1/4 linguriță piper măcinat și mărarul tăiat mărunt.



Ungem cu unt un vas pentru tarte. 



Întindem aluatul pentru tarte (decongelat anterior). Îl întindem puțin ca să ajungă să îmbrăcăm și marginile și să mai rămână și puțină rezervă, apoi îl presăm ușor și îl înțepăm cu furculița din loc în loc.



Punem mazărea deasupra aluatului. Ceapa scursă de apă se taie în 8 sau 16 bucăți, după dorință, și se pune printre boabele de mazăre ici-colo.



Punem compoziția de smântână deasupra și o netezim cu o spatulă. Întoarcem marginile aluatului (rămase afară) spre interior și le așezăm frumos peste tartă.
Batem bine oul rămas și ungem aluatul de tartă întors peste compoziție, iar dacă mai rămâne îl putem scurge și pe mijloc.



Punem tava la cuptorul preîncălzit 10 minute la 200 grade.
Fixăm temperatura la 165 de grade și  lăsăm să se rumenească bine aproximativ 40 de minute.
Tava scoasă din cuptor se lasă să se răcească, apoi se porționează atât cât se mănâncă la masă.



Tarta se servește caldă. Dacă mai rămâne pentru a doua zi, se reîncălzește la cuptor 10 minute.





Poftă bună!

Max's concept.
© Copyright 2018 MAX'S CONCEPT