Ingrediente:
(pentru trei porții)
30 g unt (sau ghee),
o ceapă mijlocie,
30 g orez (o lingură cu vârf),
1 ou,
100 ml smântână sau iaurt,
pătrunjel verde (sau mărar verde),
1 linguriță (sau un cub) de concentrat de legume (Vegeta),
sare, piper.
Mod de preparare:
Se pune zarzavatul (ex.: țelină, păstârnac, morcovi, ceapă, un cartof) la fiert în 2 litri de apă curată la care am adăugat o linguriță de sare. Când legumele s-au înmuiat, se strecoară supa iar legumele se pun într-un vas separat.
Zarzavatul poate fi înlocuit cu o lingură de Vegeta sau un cub de cocentrat de legume.
În oala în care a fiert zarzavatul, se pun două linguri de untdelemn și se rumenesc ciupercile circa un minut cât să se dezvolte aroma, apoi se toarnă peste ele zeama fierbinte. Se lasă să fiarbă în supa clocotită circa 30 de minute, până se înmoaie bine.
Când toate sunt fierte, se ia oala de pe foc și supa se drege imediat cu un gălbenuș de ou amestecat în prealabil cu zeama de la o lămâie, potrivindu-se gustul cu sare.
Se servește imediat.
























