miercuri, 25 aprilie 2018

CLĂTITE CU BRÂNZĂ DE VACI ȘI STAFIDE


Ingrediente:

Pentru clătite:


100 g făină albă fină (000),

1 ou plus 1 albuș,
1 lingură ulei,
1 lingură rom alb,
1 plic zahăr vanilat,
1 vârf de cuțit sare,
200 ml lapte dulce.

Pentru umplutură:


400 g brânză de vaci,

1 lingură de smântână dulce,
50 - 75 g zahăr pudră  (după gust),
1 plic zahăr vanilat,
30 - 50 ml rom alb 
sau câteva picături de esență de rom,
50 g stafide,
1 gălbenuș crud,
coajă de lămâie rasă (opțional). 


Pentru clătite procedăm ca la rețeta: Clătite-sărmăluțe umplute cu mere. 



Pentru umplutură procedăm astfel:

Înmuiem stafidele în romul alb.
Frecăm gălbenușul cu zahărul și adăugăm treptat brânzica de vaci și smântâna. Omogenizăm bine până când compoziția devine cremoasă.
Adăugăm restul ingredientelor: zahărul vanilat, coaja de lămâie rasă, stafidele cu rom cu tot.



Pentru montaj procedăm astfel:

Într-o tavă de cuptor rotundă așezăm pe rând câte o clătită, alternativ cu 3-4 linguri de umplutură pe care o distribuim uniform.
Procedăm astfel până când terminăm toate componentele, având grijă ca ultima dată să fie o clătită.




Punem tava la cuptor pentru 15 minute la 200 de grade, pe poziția din mijloc (sau la foc mediu pentru 20 de minute).

Scoatem tava și o lăsăm să se răcească.

Tăiem porții triunghiulare și le distribuim pe farfurii de desert.





Sunt bune calde, dar și reîncîlzite dacă sunt păstrate la frigider până a doua zi.



Poftă bună!

Max's concept.
© Copyright 2018 MAX'S CONCEPT


miercuri, 14 martie 2018

JUMĂRI DE OUĂ CREMOASE


Ingrediente:

3 ouă,
50 ml lapte dulce,
1 lingură rasă de făină albă,
1/2 linguriţă sare,
2 linguri de ulei,
15 g unt,
30 g mozarella rasă,
1 lingură de parmezan ras.

Mod de preparare:

Se bat ouăle întregi cu praful de sare până devin spumoase, apoi adăugăm făina şi laptele dulce şi batem cu telul până se omogenizează bine.
Într-o tigaie, punem uleiul la încins, adăugăm untul şi, când acesta s-a topit, turnăm ouăle bătute. Lăsăm să se închege puţin în partea de jos, apoi, cu o furculiţă, spargem omleta în bucăţi şi le răvăşim puţin ca să se rumenească pe toate părţile, dar fără să se ardă şi să facă cruste maronii. 





Presărăm mozarella rasă şi mai amestecăm puţin cu furculiţa. Stingem focul şi presărăm parmezanul, apoi trecem jumările în farfurie curată.





Se servesc fierbinţi, alături de o salată la alegere.
Dacă le vrem picante, presărăm deasupra şi puţin piper proaspăt măcinat.
Poftă bună!

Max's concept.
© Copyright 2018 MAX'S CONCEPT

sâmbătă, 10 martie 2018

SCOICI (MIDII) ÎN SOS DE SMÂNTÂNĂ


Ingrediente:

1 cutie midii congelate,
1 cutie de smântână pentru gătit (200 g),
25 g unt,
1 cub concentrat de legume,
1/2 lămâie (folosim zeama),
3 căţei de usturoi,
1 lingură ulei de măsline,
1 linguriţă rasă de sare, 
chilli,
oregano,
cimbru,
1 vârf de linguriţă de zahăr,
1/2 - 1 lingură făină,
1 mână de frunze de busuioc,
piper (la servire).

Mod de preparare:

Se lasă midiile la decongelat, apoi se trec rapid sub un jet de apă şi se lasă să se scurgă într-o sită.



Într-o cratiţă, se pune untul şi uleiul la topit, apoi se adaugă căţeii de usturoi tocaţi şi midiile şi se lasă să se rumenească 2 minute.
Separat, dizolvăm cubul concetrat de legume în 200 ml apă. Când apa e caldă, o turnăm peste midii. Adăugăm condimentele şi lăsăm să fiarbă aproximativ 5 minute.


Adăugăm smântâna diluată cu 2 linguri de apă rece.
Dacă vrem să iasă un sos consistent, frecăm şi 1/2 lingură de făină cu apă rece şi adăugăm peste mâncare. Lăsăm să mai fiarbă 5 minute.

Când e gata, închidem focul şi adăugăm zeama de lămâie. Spălăm şi tocăm frunzele de busuioc şi le presărăm peste mâncare. Distribuim în farfurii. 

Se serveşte fierbinte, eventual cu piper proaspăt măcinat presărat deasupra.


Poftă mare!

Max's concept.
© Copyright 2018 MAX'S CONCEPT