joi, 7 decembrie 2017

CLĂTITE PUFOASE


Ingrediente:
(pentru 6 bucăţi)

2 ouă,
1 praf de sare,
100 ml lapte dulce,
80 g făină,
1 linguriţă rasă praf de copt,
50 g unt pentru prăjit.

Mod de preparare:

Separăm albuşurile de gălbenuşuri şi punem pe fiecare câte un vârf de linguriţă de sare. Batem albuşurile până se întăresc şi nu mai pică de pe tel.

Încălzim laptele şi îl adăugăm (călduţ) peste gălbenuşuri, în timp ce amestecăm cu telul.

Făina cernută se amestecă cu praful de copt, apoi se adaugă treptat peste compoziţia cu gălbenuşuri, în timp ce amestecăm cu telul ca să se omogenizeze bine.
Punem albuşurile bătute spumă şi amestecăm uşor până sunt încorporate bine. Compoziţia trebuie să rămână aerată.

Într-o tigaie antiaderentă, punem câte o lamelă de unt să se topească, la foc mic. Putem ţine tigaia şi deasupra flăcării pentru ca untul să nu se ardă.



Punem câte un polonic din compoziţie la mijloc şi lăsăm să se rumenească cam 1 minut, ridicăm clătita cu o paletă şi mai punem o mică lamelă de unt, apoi aşezăm clătita pe partea opusă ca să se rumenească încă 1 minut. 



Când e gata, punem clătita într-un vas termorezistent şi ştergem cu o bucată de hârtie absorbantă tigaia înainte să punem clătita următoare. În acest fel, ele nu se vor carboniza, nu se vor colora în negru şi nici nu vor prinde un gust neplăcut de ars.



Când am terminat, le putem servi alături de sirop de arţar, miere, dulceaţă sau sos de coacăze care le va da o aromă deosebită.


Au mai rămas 3 bucăţi pentru mai târziu. Sunt excelente!!!


Aceasta e ultima clătită, deci am pus tot ce a mai rămas

Sosul de coacăze e prezentat aici:
SOS DE COACĂZE NEGRE


Poftă bună!

Max's concept.
© Copyright 2017 MAX'S CONCEPT

duminică, 3 decembrie 2017

SOS DE COACĂZE NEGRE


Ingrediente:

125 g coacăze negre (proaspete sau confiate),
1 portocală,
50 g zahăr tos,
3 linguri de apă,
2 linguri de vin roşu.

Mod de preparare:

Dacă folosim coacăze confiate, acestea se pun într-o cană şi se toarnă apă fierbinte peste ele să le acopere ca să se hidrateze.

Se spală portocala şi se zvântă. Se rade coaja şi se stoarce zeama.





Într-o cratiţă emailată sau de yena, se pun coacăzele (apa care a fost pusă peste ele se poate folosi sau se poate bea), zahărul, coaja rasă de portocală, zeama de portocală, se daugă 5 linguri de apă (sau apa de la coacăze, dar măsurată) şi se pune totul la fiert.



Se lasă să fiarbă în clocote mici, la foc molcom, pentru 10 minute. Apoi se trage de pe foc şi se acoperă.



Sosul se poate folosi la diferite preparate, de exemplu la clătite, clătite americane, orez cu lapte, griş cu lapte, frigănele sau chiar mozarella în crustă. 
Aveţi aici un exemplu de clătite pufoase cu sos de coacăze negre:
CLĂTITE PUFOASE



Poftă bună!


Max's concept.
© Copyright 2017 MAX'S CONCEPT

sâmbătă, 2 decembrie 2017

SUCURI DE LEGUME ŞI FRUCTE CRUDE


Sucurile de legume şi fructe oferă toate enzimele vii şi toate calităţile detoxifiante necesare pentru a ne ţine corpul puternic, sănătos şi capabil să combată toţi inamicii de felul contaminării şi poluării din lumea noastră de astăzi.
Sistemul nostru imunitar funcţionează la maximum când consumăm sucuri de legume şi fructe "crude", mai ales dacă o facem în fiecare zi. 

Sucurile de legume sunt "constructorii" corpului, în timp ce sucurile de fructe sunt "curăţătorii".

Fiecare celulă, glandă sau organ trage beneficii de la formele pure, naturale de nutriţie. E reconfortant să realizezi că, prin băutul zilnic de sucuri de fructe şi legume proaspete, dieta noastră va fi completă în ce priveşte vitaminele şi mineralele de care are nevoie, pentru ca noi să rămânem tineri, puternici şi sănătoşi.

De exemplu, sucul de morcovi cruzi e bogat în vitaminele A, B, C, D, E şi K. Dacă este preparat cum trebuie, sucul de morcovi cruzi ajută digestia şi e valoros pentru menţinerea structurii osoase ce ne susţine tot corpul, inclusiv dinţii. 
Până şi bolile de intestin sau ficat sunt cauzate de lipsa anumitor vitamine şi minerale care se pot găsi în sucul de morcovi cruzi. 
Sucul de andive conţine elemente esenţiale pentru sistemul optic, în timp ce sucul de castraveţi oferă cele mai bune calităţi diuretice. Lista poate continua...

Dacă nu aveţi timpul necesar pentru preparare, găsiţi la magazinele naturiste mai multe tipuri de sucuri naturale bio la peturi mici. Dar când le preparăm acasă, putem face combinaţii mai complexe. Cel puţin o dată pe săptămână ar fi indicat să vă alegeţi o combinaţie, după dispoziţie şi starea de sănătate. Eu de obicei le combin şi după culorile pe care le au.

Iată câteva din sucurile făcute de mine:



SUC DE ŢELINĂ, SALATĂ VERDE, MERE VERZI ŞI PAPAYA
Sucul la final


Materia primă

Spălăm bine toate legumele şi fructele. Curăţăm de coajă papaya şi ţelina. Tăiem merele în sferturi şi le îndepărtăm căsuţa cu sâmburi şi codiţele. Tăiem papaya în două şi o curăţăm de sâmburi, din care putem lăsa vreo 4-5 bucăţi.



Stoarcem mai întâi cele moi sau cu frunze şi la sfârşit cele mai tari. La sfârşit adaug de obicei şi câte o lămâie pentru a preveni oxidarea.


Din salata verde a ieşit 150 ml suc

Din mere şi papaya s-a adăugat până la 700 ml suc

Din ţelină a ieşit 500 ml suc

Cana cu suc final (1200 ml)

La servire, vom adăuga puţină apă plată sau minerală, pentru că fiind prea concentrat, ne poate produce tulburări gastrice sau intestinale. Se bea în porţii de 250 ml, dimineaţa şi la prânz sau putem înlocui dimineaţa cu seara, în funcţie de programul nostru. În această zi nu trebuie să avem mai mult de o masă solidă, restul meselor fiind înlocuite de acest suc minunat.

SUC DE SFECLĂ ROŞIE, CASTRAVEŢI, MORCOVI ŞI MERE VERZI


Sucul la final


Materia primă



SUC DE ANANAS ŞI PORTOCALE


Sucul la final

CE FOLOSIM:

1 ananas (mediu),
2 portocale,
1 lămâie, 
toate spălate şi decojite.

Suc dintr-un ananas 500 ml



Am adăugat sucul de la 2 portocale şi o lămâie.


Special am folosit cana cu văcuţa pe ea pentru că eu îl numesc lapte vegetal sau sânge vegetal, după caz.

SUC DE VARZA ROŞIE, APIO ŞI PAPAYA

În acest caz am pus papaya în blender, împreună cu sucul obţinut prin stoarcere din varză şi apio, ca să-i folosesc şi pulpa.








SUC DIN 4 FRUCTE ŞI PAPAYA






Aici am adăugat granule de ghimbir pentru ceai


SUC DE STRUGURI NEGRI, MERE ŞI PRUNE


Cantităţi:
1 kg struguri negri,
250 g prune,
4 mere.



SUC DE MORCOVI CURCUBEU, APIO ŞI MERE



Cantităţi:

- 1 kg morcovi curcubeu,
- 1 mână de apio cu frunze cu tot,
- 5 mere,
- 1 lămâie decojită.


Toată materia primă

Morcovi curcubeu


Apio


Sucul din mere şi apio - peste 1 litru
Suc din morcovi curcubeu - 400 ml


 În total am obţinut 1.5 litri de suc natural concentrat


Pe acest blog mai puteţi citi şi despre cura cu suc natural de morcovi şi beneficiile ei, pe care o găsiţi aici:

CURA CU SUC DE MORCOVI NATURAL


Să vă fie de folos !


S Î N Z I A N A 

Max's concept.
© Copyright 2017 MAX'S CONCEPT